Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikkat edilmelidir. Kivi reçeline, kivi meyvesinin kendi doğallığından ekşi olması sebebi ile bu reçeli yaparken limon kullanılmasına gerek duyulmamaktadır. 700 ml'lik kavanozu dolduracak bir reçel için gerekli olan malzemeleri söylemeye başlayarak, kivi reçeli yapımına geçebiliriz.

Kivi reçeli yapımında kullanacağımız malzemeler
  • Beş-altı adet seçilmiş sert kivi,
  • İki su bardağı su,
  • İki su bardağı toz şeker,
  • İki adet karanfil,
  • Reçelimizi kaynatmak için küçük bir tencere ve kavanoz.
Ölçüleri küçük ve yapımı basit olan kivi reçelinin yapım aşamasına geçiyoruz.

Kivi reçeli nasıl yapılır?

Kivi reçelimizi yapmak için, öncelikle tenceremizi önümüze alıyoruz. Tenceremizin içerisine önceden ayarlamış olduğumuz iki su bardağı suyu koyuyoruz. İçerisine yine önceden ayarlamış olduğumuz iki su bardağı miktarındaki şekeri ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz. Su ve şekerimiz kaynarken, bizde bu arada kivilerin kabuklarını soyarak daire olacak şekilde dilimliyoruz. Yaklaşık 25 dakika boyunca kaynatılacak olan suyumuzun içerisine, suyumuz 25 dakika kaynadıktan sonra, daire şeklinde dilimlenmiş olduğumuz kivileri ve karanfilleri ekliyoruz ve ocağın altını kısıp karışımımızı kaynatmaya devam edelim. Kaynamakta olan kivi reçelimizin aşırı şekilde köpürmesini istemiyorsak içerisine çok küçük bir miktar tereyağı koyabiliriz.

Yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatmış olduğumuz reçelimizin altı kapatıyoruz. İçerisine kivi reçeli koyacağımız, daha önceden hazırlamış olduğumuz kavanozun içinin, reçelimizin küflenip, bozulmaması için, ıslak ve temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Kavanozun içi ıslak ise iyice kuruttuktan sonra kullanmalıyız. Kuru ise de her ihtimale karşı kavanozun içini silmeliyiz ve tam emin olduktan sonra kullanmalıyız. Kavanozumuzu yanımıza alarak içerisine kaynatmış olduğumuz kivi reçelimizi sıcak olarak aktarıyoruz.

Kivi reçelimizi kavanoza aktardıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Soğuyan kivi reçelimizin üzerinde oluşan hava köpüklerini, reçelimizin küflenmesine sebep olmasın diye, kâğıt havlu ile alıyoruz. Reçelimizin hava alarak, şekerlenip, küflenmemesi için, kavanozu muzun kapağını kapatmadan önce kavanozun üzerine, hava almasını önlemek için kâğıt veya naylon koyduktan sonra kavanozun kapağını kapatmalıyız. Kapattığımız kapağın sıkı olmasına hava geçirmemesine dikkat etmeliyiz. Hazır olan kivi reçelimizi serin ve ışık almayan yerde muhafaza etmeye dikkat etmeliyiz. Kivi reçelimiz hazırdır ve servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Kivi Reçeli Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva Reçeli Oktay Usta

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6