Ev Yapımı Reçel

Ev yapımı reçel çok tercih edilmekte olan ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan bir tat olarak bilinmektedir. Evde yapılmakta olan reçeller genel olarak hazır olan reçellere göre daha sağlıklı olmaktadır ve çoğu kişinin tercihi de ev yapımı reçel olmaktadır. Evlerimizde annelerimiz yapmış olduğu bu güzel tat kahvaltılarda şeker düşüklüğünün önüne geçmekte bire bir olarak bilinir.
Kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz bu tatlar oldukça lezzetlidir ve bu reçel eşitleri vitamin deposu olmaktadır. Yapılmakta olan reçeller tabi ki bizlerin ilk olan tercihi olmuştur. Çoğu kişi kendi bahçesinden doğal olarak toplamış olduğu meyveleri mevsiminde taze olarak reçel haline getirmektedir. Gerçekten de bu meyveler mevsiminde daha bir lezzetli olup taze olarak reçel haline getirilmesinde gerçek bir tat oluşturur. Eski zamanlardan beri her türden olan meyvelerden reçel yapılmakta olup lezzet ile kahvaltılarda tüketilmektedir. Ev yapımı reçel çeşitli meyvelerden yapılarak afiyetle yenilmesi için ailemize veya misafirlerimize kahvaltılarda sunulur.

Reçeller genel olarak birçok çeşitte meyve türünden yapılmakta olan reçeller vardır bu reçelleri sıralayacak olursak eğer aşağıdaki meyvelerden oluşan reçeller olarak sıralayabiliriz; Çilek reçeli, vişne reçeli, greyfurt reçeli, armut reçeli, üzüm reçeli, ayva reçeli, kavun reçeli, patlıcan reçeli, kızılcık reçeli, domates reçeli, portakal reçeli, mandalina reçeli, gül reçeli, erik reçeli, akasya reçeli, kayısı reçeli, incir reçeli, böğürtlen reçeli, şeftali reçeli, karpuz reçeli, elma reçeli, badem reçeli olarak yapılan reçel çeşitleridir.

Yukarıda belirtilmekte olan meyvenin reçellerini afiyetle yememiz için bizlerin önüne çıkmaktadır. Gerçekten de bu lezzetler bizler için vazgeçilmez bir tat olup vitamin kazanmamız açısından oldukça önemlidir. Yapılmakta olan ev yapımı reçel çeşitlerinden bazısının yapılışını ve içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri kısaca sıralayalım.

Ev Yapımı Kayısı Reçelinde Kullanılan Malzemeleri

  • Üç kilo kayısı
  • Üç kilo şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu

Ev Yapımı Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?


Öncelikle kayısı reçeli yapmak için mevsiminde toplanmakta olan kayısıları temin edip olgunlaşmış olanlardan özenle seçelim ve bu temin edilen kayısıları yetecek kadar reçelin taze kalacağı şekilde ayarlayalım. Kayısıları güzelce yıkayalım ve kayısıları güzelce kurutalım, yıkanan kayısıları bir süzgece alıp kurumasını bekleyelim. Kayısıları kesinlikle kurutmalıyız çünkü yapılan reçel kayısılar kurutulmaz ise ekşir ve bütün emeklerimiz boşa çıkar. Yıkanan ve iyice kurutulan bu kayısıların çekirdeklerini ayıklayalım ve kayısıların çekirdeklerini kırıp güzelce seçelim. Sonrasında ise kayısıları bir tencereye koyup üzerine toz şeker ilave edelim. Tencereye koyulan kayısıların üzerine çıkarıp ayıklamış olduğumuz çekirdekleri de ekleyerek tencerenin üzerini kapakla örtelim ve 4 - 5 saat ya da gün boyunca bu tencerede dinlenmesi ve kayısıların şeker ile özdeşleşmesi için bekletelim. Bekletilen bu kayısıları sonraki aşamada yaklaşık olarak 40 - 45 dakika kadar güzelce kaynatalım. Kaynamakta olan reçele pişmeye yakın olarak 5 dakika kala birkaç diş limon tuzu ilave edelim ve bu aşamadan sonra 5 dakika sonra ocaktan kaynamış kayısı reçelini alalım. Hazırlanmış olan bu reçeli güzelce soğumaya bırakalım ve üç beş saat kadar reçeli tencerede soğuduktan sonra kavanozlara ya da bidonlara alarak kışın tüketmek için kaldıralım. Sonrasında afiyet ile yemek için kahvaltılarda servise sunalım.

Afiyet olsun. Sizlere.

Evde yapılmakta olan reçeller çok rağbet görmekte olup organik olduğu için fazlaca tercih edilmektedir. Kesinlikle sizler de bu reçelleri yapan kişileri bularak hazır olan reçeller yerine ev yapımı reçeller tercihiniz olsun. Bu ev yapımı reçel çeşitleri daha taze olan meyvelerden yapılmakta ve mevsiminde toplanmakta olan meyvelerden dolayı daha çok vitamin kaynağı olmaktadır. Gerçek odur ki bizler yapılmakta olan evde yapılan reçel çeşitlerini her zaman taze olarak sofralarımızdan eksik etmeyiz. Sizlerde bu ev yapımı olan reçel çeşitlerini annelerinizden isteyin ve sofralarınızda lezzetli olarak tüketin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:07:58
Ev Yapımı Reçel ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ev Yapımı Reçel Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Ev Yapımı Reçel"
Merhaba benim çocuklarım reçeli çok seviyor aldığım reçel kavanozları hemen iki üç gün içinde bitiyor. Ama marketten aldığım reçelin içinde glikoz şurubu var bu yüzden evde yapmak istiyorum ama daha önce hiç denemedim reçel yaparken neye dikkat etmeliyim?
Gamze . 04.11.2018 19:58:18

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024