Hamsi Reçeli

Hamsi Reçeli; denince her insan bir durup düşünüyor. Hamsininde reçelimi olurmuş diye ama Karadeniz insanı bu hamsinin pilavından tutun daha birçok çeşit yemeğini yapıyor. Buda halkın şaşıracağı olmaz diyeceği bir tarif. Kişisel olarak söylemek gerekirse adını duyduğum an o yenir mi yapılsa bile diye düşündüm. Ama onu da yapmışlar hamsininde tatlısı var yani.
Tabi bunu isminden bile düşününce midesi kalkan bir toplum olduğumuzu düşündüğüm için deneyip de yemek isteyen olur mu bilmiyorum. Biz tarifimizi verelim Karadenizliler yapmış bize de yazmak düşer ve hamsinin yapılmamış olan son şeyi tatlısı da yapılmış oldu. Bu tarife hamsi reçeli de diyorlar.

Hamsi Reçeli Malzemeleri

  • 250 Gram hamsi
  • 2 Su bardağı su
  • 5 Tane yumurta
  • 250 Gram un
  • 1 Çay kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 Limonun çeyreğinin suyu
  • Yarım fincan fındık
  • Yarım fincan yeşil fıstık
  • 1 Su bardağı zeytinyağı

Hamsi Reçeli Jöle Malzemeleri

  • 100 Gram ahududu
  • 1 Tane muz
  • 1 Tane portakal
  • 1 Tane şeftali
  • 1 Tane kırmızı elma
  • 300 Gram şeker
  • 2 su bardağı kadar su

Şerbeti için

  • Yarım kilo toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 Tatlı kaşığı limon suyu
Hamsili Reçeli Nasıl Yapılır?

Hamsileri kılçıklarını çıkartarak temizliyoruz. Daha sonra yıkayıp süzülmeye bırakın. 2 Su bardağı suyu bir tencereye alın kaynamaya geldiği zaman un ve tuzu karıştırarak ilave edin.
Sürekli Karıştırarak yedi dakika kadar pişirin. Sonra bir çay kaşığı zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Birkaç dakikada böyle kaynadıktan sonra kapatın altını ve hamuru soğumaya bırakın.

Hamur soğuduktan sonra bir kabın içine alıp üzerine yumurtaları kırıp yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartın. İçli köfte gibi içini açıp hamsileri tek tek yerleştirin ve ağzını kapatın. İşlemi tamamladıktan sonra zeytinyağında hamurları kızartın. Bu arada bir yandan da şerbeti hazırlayın. Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp 5 dakika beklettikten sonra çıkartın. Bütün meyveleri küçük küçük doğrayın bir tencereye alın su ve şekeri de ekleyin ve pişirin. Hazırlanan jöleyi hamurların üzerine döküp en az yarım saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Üzerini süslemek için fındık, fıstıkları kullanın.

Afiyet olsun.
25.02.2024 05:49:36
Hamsi Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamsi Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

4 Yorum Yapılmış "Hamsi Reçeli"
Deneyip de hayatta kalan var ise yazsin
.... . 18.02.2024 00:55:33
Abla çok teşekkür ederim sayende bütün akrabalarım elleri ayakları yerden kesildi fazla şekerden ayaklarını kestiler o kadar iyi tarif ben her gün yiyorum aşırı güzel deneyin denettirin
Anonim . 04.04.2023 20:15:57
favorim. sofralarıdan eksik etmiyorum. güne onsuz başlayamıyorum. denenmeli. her insan evladına tavsiye ediyorum. pembe sultan ile çok iyi gidiyor.
hamsilos . 05.02.2020 13:15:34
Hamsiden çok hersey var zaten
George . 01.06.2018

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024