Havuç Reçeli

Havuç reçeli, Ülkemizde bolca tüketilen havuç reçeli sofralarımızın vazgeçilmez bir besin türüdür. Havucun kolay elde edilir olması havuç reçelinin de ulaşılır olmasına olanak sağlamaktadır. Havuç reçelinin yapılışı oldukça kolaydır ve herkes evinde rahat bir şekilde yapabilir. Son derece sağlıklı bir besin kaynağı olan havuç reçeli satın alınırken önceliği ev yapımı havuç reçellerine vermeliyiz.
Şimdi havuç reçelinin faydalarını söyleyelim;
  • Havuç reçelinin kalorisi gerçekten çok düşüktür ama insanı uzun süre tok tutabilme özelliğine sahip olması havuç reçelini vazgeçilmez kılmaktadır. Bu nedenle zayıflamak isteyen insanlar çekinmeden bu besini tüketmelerinde bir sakınca bulunmamaktadır.
  • Sindirim sistemine ve karaciğere yardımcı olmaktadır ve bu nedenle kabızlık sorununun önüne geçer.
  • Havuç cildi güzelleştirmektedir. Bu nedenle havuç reçelinin de buna etkisi büyük olacaktır.
Faydalarını bu şekilde sıraladığımız havuç reçelinin tarifini de şöyle tanımlayabiliriz. Havuç reçeli daha önce de söylediğimiz gibi ulaşılması ve yapımı oldukça kolaydır. Herkes rahatlıkla evinde yapabilmektedir.

Havuç reçelinin malzemeleri

  • 4 kilo gram havuç
  • 3 kilo gram toz şeker
  • 1,5 adet limon suyu ve limon kabuğunun rendelenmiş hali
  • 1,5 adet portakal suyu
  • 4 adet çubuk tarçın
  • 15 su bardağı su

Havuç reçeli nasıl yapılır?


Öncelikle elimizde bulunan bütün havuçları soyarak kabuklarından ayırınız ve 15 su bardağı su bardağı suyu elimizde bulunan şeker ile karıştırarak geniş bir tencereye koyun ve pişerken sürekli olarak durmadan karıştıralım.
Şerbetli su koyulaşmaya başladığında tarçınları içine ekleyelim. Daha sonra şerbet kıvamını alan şerbet suyumuzun için soyduğumuz havuçları bırakarak ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak havuçların şerbeti çekerek yumuşayana kadar karıştırın. Limon ve portakal suyunu rendelenmiş limon rendesini tencereye ekleyerek tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve 7-8 dakika daha kaynatın. Önceden attığımız tarçınları içerisinden alarak yaptığımız havuç reçelinin soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra cam kavanozlarda, serin yerlerde muhafaza edelim.

Tarifini de bu şekilde anlattığımız havuç reçeli yapılırken üzerinde oluşan köpükleri kaşık ve buna benzer şeylerle alalım. Bu şekilde reçelimizin bozulmasını engellemiş olacağız. Özellikle kış aylarında yenmesi sizleri hastalıklardan oldukça koruyarak bağışıklık sistemini düzenlemektedir. Özellikle bebeklerin bu besini tüketmesi onlar için çok sağlıklıdır. Güzel bir kahvaltı besini olan havuç reçeli sofralarımızı süslemektedir.
19.01.2024 00:26:47
Havuç Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Havuç Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Havuç Reçeli"
Hayatın koşuşturması, iş hayatı ve zamanla yarışıçtan dolayı sabah evde kahvaltı yapma vakti bulamıyorum. Anca uyanıp, hazırlanıp evden çıkabiliyorum. Bunun i evde pazar sabah kahvaltısı yapabilme fırsatı buluyorum. Kahvaltı masasında her çeşit peynir, reçel olmasını tercih ediyor ve hazırlıyorum. Arkadaşım havuç reçelinden bahsetti ve yapmak istiyorum. Havuç reçeli nasıl yapılır?
Yakut . 23.10.2018 20:03:23

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024