Hurma Reçeli

Hurma reçeli; Hurma bizim de ülkemiz dahil olmak üzere birçok ülkede tüketilen bir yiyecek türüdür. Hurma bildiğiniz gibi Peygamber efendimizin zamanında da tüketilen, o zamandan günümüze kadar hala çok sevilen bir yiyecektir. Hurma özellikle Mekke ve Medine de yetişen bir yiyecektir. Hurmanın bildiğiniz üzere insan vücudunda birçok şey için yararı yani faydası var.
Hurmayı çok sevdiğimiz kadar biz Türkler daha doğrusu herkes kahvaltıda reçel tüketmeyi çok severiz.

Reçel kahvaltı masalarımızda, sofralarımızda en çok sevilen ve çok tüketilen kahvaltılıklardan bir tanesidir. Ben de bugün sizlere iki sevdiğiniz ürünü birleştirip yeni bir tarif vereceğim. Hurma reçeli çok yapılmayan herkes tarafından çok bilinmeyen ancak yiyen herkesin vazgeçemeyeceği bir tarif hurma reçeli. Hurma reçelinin yapımı da tıpkı diğer reçellere benzer aynı şekilde yapılır. Yapımı oldukça kolay olan bir reçeldir hurma reçeli ancak dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var elbette. Bu püf noktalarına dikkat edilmediği takdirde reçelin kıvamı tutmayabilir. Böyle olunca da tabi istediğiniz lezzeti bulamayabilirsiniz. Hurma reçeli için verilen tarife tam uyulduğu zaman reçeliniz çok güzel olacaktır. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Hurma reçeli için gerekli olan malzemeler

  • 200 gram cennet hurması
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 4 adet karanfil

Hurma reçeli nasıl yapılır?


Hurma reçeli için ilk olarak hurmaları çok iyi bir şekilde yıkayın.
Yıkar iken ılık su kullanın. Yıkadıktan sonra bir süre süzülmesi için bekleyin. Suyu süzüldükten sonra hurmaları soyun. Ilık su ile yıkayın dememin sebebi de rahat soyulması için zaten. Hurmaları soyduktan sonra bir tencereye alın ve üzerine bir bardak şekeri döküp bu şekilde bir gece yani bir gün boyunca böyle bekletin. Bu şekilde bekletirseniz eğer hurma şekeri içine iyice çekecektir. Ölçü olarak şeker belki az gelebilir ancak hurma kendinden çok şekerli olduğu için bu şeker ölçüsü iyi olacaktır. Bir gün bu şekilde bekledikten sonra sıcak suyu ekleyip ocağın üzerine koyun. Kaynamaya başlayana kadar hurmayı sürekli karıştırın. Karıştırmadaki amaç hurmanın şekeri içerisine iyice alması ve birbirine yapışmaması. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ve karanfili ekleyip bir süre daha kaynatın. Tam anlamı ile hurmaların piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın. Reçeli koyacağınız kavanozun içerisine sıcak sıcak reçeli koyup hemen ağzını kapatın. Tüm malzemeyi aynı şekilde yaptıktan sonra kavanozları ters çevirip buzdolabında bekletin. Hurma reçeliniz hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:18:48
Hurma Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hurma Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Hurma Reçeli"
İyi günler ben arkadaşlara kahvaltıya gittik ve masada bir reçel vardı yedim. Sordum hurma reçeli dediler. Ama çok lezzetliydi hala tadı damağımda kaldı ve bende evimde yapmak istiyorum. Size zahmet hurma reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır bir bilgi verirseniz.
Nevin . 08.09.2018 18:27:58
Merhaba tarif çok güzel ailecek hurmayı çok severiz. Ancak cennet hurması zaten tatlı üzerine 3 su bardağı çok olmaz mı? Bir su bardağı da güzel olur sizce?
Şadan . 08.09.2018 14:29:00

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024