Kabak Reçeli

Kabak reçeli, bir büyük kavanoz için gereken hazırlama süresi yaklaşık olarak yedi saattir. Pişirme süresi yaklaşık olarak altmış dakikadır yani bir saat kadardır.

Kabak reçeli için gerek malzemeler

  • 500 gram bal kabağı
  • 750 gram toz şeker
  • 1 litre su ve bir ya da iki adet limon suyu.
  • Bunu yanında hazırlanması gereken kireç kaymağı için gerek malzemeler ise iki buçuk litre soğuk su ve yüz elli gram sönmemiş kireç.

Kabak reçeli nasıl yapılır?


Genel olarak reçeli yapılan ve dokusu sert olan domates, karpuz, kayısı ve bal kabağı gibi meyve ve sebzelerin reçeli yapılırken kireç kaymağına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gibi reçeli yapılacak olan meyve ve sebzeler hazırlanan kireç kaymağında bekletilmelidir. Kireç kaymağının hazırlanması için gerek su miktarını bir kaba aktarıp kireç ile karıştırıp bekletiriz. Bir gece kadar bekletilen kireç kaymağı hazır hale gelir. Kireç kaymağı hazırlanıp bekletilmeye bırakıldığı zaman, genellikle üç saat sonra kireç dibe çöker ve üzerinde ince ince kireç tabakaları kalacaktır. Bu ince tabaka şeklinde olan kireç tabakasını bir kaşık yardımı ile alırız. Alınan ince tabakanın altındaki berrak suyu, alttaki kireci havalandırmadan başka bir kaba süzeriz. Reçelini yapacağımız kabakları bu suyun içerisinde yaklaşık dört saat kadar bekletiriz. Kireçte bekletilme işlemi bittikten sonra kabakları sudan çıkartıp, iyice durularız. Arzuya göre, kabak reçelinin içerisine çubuk tarçın ve karanfilde ekleyebiliriz.
Eklenen karanfil ve tarçın, damak lezzeti olarak farklılık gösterecektir.

Suyunu ve şekerini bir tencerede harmanlarız. İyice harmanladıktan sonra tatlı şurubu olana kadar kaynatırız. Bu aşamadan sonra durulanmış kabak parçalarını tencereye aktarırız. Kaynamaya devam eden kabak reçelini, reçel kıvamına gelene kadar kaynatırız. Ocaktan almaya yakın taze sıkılmış limon suyunu ekleriz. İki ya da üç dakika kaynadıktan sonra reçeli ocaktan indiririz. Reçel oda sıcaklığı kıvamına gelince, daha önceden hazırladığımız cam kavanoza reçelimizi aktarırız. Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de kavanozun kuru olmasıdır. Islak olan kavanoza reçeli aktardıktan sonra bozulması kaçınılmaz olacaktır. Bu sebeple kuru değilse kavanoz iyice kurulmalı ve daha sonra reçel içerisine aktarılmalıdır. Kuru olan kavanoza reçeli aktardıktan sonra kapağını iyice kapatmalıyız. Daha sonra hazır olan reçeli serin ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza etmeliyiz. Reçelimiz hazırdır ve soğuduktan sonra servis edilebilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 01:46:21
Kabak Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kabak Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024