Kırmızı Dut Reçeli

Kırmızı dut reçeli, kırmızı dut zengin bir antioksidan kaynağıdır ve çok faydalıdır. Kırmızı dutun reçeli de bir o kadar lezzetli ve faydalıdır. Kırmızı dut reçelinin birçok faydası vardır bunlardan bazıları, halsizliğe ve aşırı yorgunluğa iyi gelir vücuda dinçlik ve enerji kazandırır. Ağız ve boğaz enfeksiyonlarını önlemede ve korunmada yardımcı olur.
Kanı temizler ve özellikle anemi hastalarına tavsiye edilir. Kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Sindirim sisteminde meydana gelen kronik hastalıklara fayda sağlar. Mide salgılarını arttırmaya yardımcı olur. Saçların ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur. Kronik gastrite iyi gelir ve hepatit tedavisinde kullanılır. Uykusuzluğu giderir. Bu kadar faydalı bir reçeli soframızdan hiç eksik etmemeliyiz.

Kırmızı dut reçeli tarifi için gerekli malzemeler

  • Bir kilo kadar kırmızı dut
  • Dört çay bardağı toz şeker
  • Bir çay kaşığı toz şeker
  • Bir çay kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu veya iki tane limon tuzu

Kırmızı dut reçeli nasıl yapılır?


Kırmızı dutları temizce yıkıyoruz ve saplarını yavaşça duta zarar vermeden çıkarıyoruz. Zedelememeye özen gösteriniz aksi halde güzel görünmez. Tekrar bir suya tutup yıkıyoruz ve süzülmesi için süzgece bırakıyoruz. İyice süzüldükten sonra derin bir tencere alıp bir sıra kırmızı dut bir sıra şeker şeklinde tencereye diziyoruz. Tüm kırmızı dut ve şekeri dizdikten sonra şeker iyice eriyip suyunu salana kadar bekletiyoruz bu yaklaşık bir gün kadar sürüyor.
Bir gün boyunca beklettikten sonra iyice çözülmüş olacaktır. Reçeli tencereyle ocağa alıyoruz ve altını açıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı tereyağını içerisine ilave ediyoruz tereyağı koymamızdaki amaç köpürmesini önlemek ya da en aza indirgemektir. On on beş dakika kadar kaynatmak yeterli oluyor çünkü kırmızı dut diğer meyveler gibi çok su bırakmıyor ve daha çabuk koyulaşıp kıvamını alıyor. Kıvamını aldıktan sonra içerisine ister yarım limonun suyunu sıkıp ilave ediyoruz istersek de limon tuzu. Bu ilave yapıldıktan sonra da beş dakika kaynatıp kapatıyoruz. Kabuksuz meyveleri çok kaynatmaya gerek kalmıyor çabukça kıvam alıyor. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz soğuyan reçelleri cam kavanozlara doldurup kapağını kapatıyoruz ve serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
21.01.2024 22:45:37
Kırmızı Dut Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırmızı Dut Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kırmızı Dut Reçeli"
Merhaba arkadaşlar sürekli ağız içerisinde aftlar oluşuyor doktora birçok kez gittim ama tıbbi ilaçlar veriyor bunların da pek faydasını göremedim açıkçası birkaç kişi kırmızı tut ya da karadut tüketerek ağız içerisindeki aftlarım ortadan kalkacağını söyledi Bu bilgi doğru mudur
Sümbül . 04.11.2018 20:25:53

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024