Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikkat edilmelidir. Kivi reçeline, kivi meyvesinin kendi doğallığından ekşi olması sebebi ile bu reçeli yaparken limon kullanılmasına gerek duyulmamaktadır.
700 ml'lik kavanozu dolduracak bir reçel için gerekli olan malzemeleri söylemeye başlayarak, kivi reçeli yapımına geçebiliriz.

Kivi reçeli yapımında kullanacağımız malzemeler

  • Beş-altı adet seçilmiş sert kivi,
  • İki su bardağı su,
  • İki su bardağı toz şeker,
  • İki adet karanfil,
  • Reçelimizi kaynatmak için küçük bir tencere ve kavanoz.
Ölçüleri küçük ve yapımı basit olan kivi reçelinin yapım aşamasına geçiyoruz.

Kivi reçeli nasıl yapılır?


Kivi reçelimizi yapmak için, öncelikle tenceremizi önümüze alıyoruz. Tenceremizin içerisine önceden ayarlamış olduğumuz iki su bardağı suyu koyuyoruz. İçerisine yine önceden ayarlamış olduğumuz iki su bardağı miktarındaki şekeri ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz. Su ve şekerimiz kaynarken, bizde bu arada kivilerin kabuklarını soyarak daire olacak şekilde dilimliyoruz. Yaklaşık 25 dakika boyunca kaynatılacak olan suyumuzun içerisine, suyumuz 25 dakika kaynadıktan sonra, daire şeklinde dilimlenmiş olduğumuz kivileri ve karanfilleri ekliyoruz ve ocağın altını kısıp karışımımızı kaynatmaya devam edelim.
Kaynamakta olan kivi reçelimizin aşırı şekilde köpürmesini istemiyorsak içerisine çok küçük bir miktar tereyağı koyabiliriz.

Yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatmış olduğumuz reçelimizin altı kapatıyoruz. İçerisine kivi reçeli koyacağımız, daha önceden hazırlamış olduğumuz kavanozun içinin, reçelimizin küflenip, bozulmaması için, ıslak ve temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Kavanozun içi ıslak ise iyice kuruttuktan sonra kullanmalıyız. Kuru ise de her ihtimale karşı kavanozun içini silmeliyiz ve tam emin olduktan sonra kullanmalıyız. Kavanozumuzu yanımıza alarak içerisine kaynatmış olduğumuz kivi reçelimizi sıcak olarak aktarıyoruz.

Kivi reçelimizi kavanoza aktardıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Soğuyan kivi reçelimizin üzerinde oluşan hava köpüklerini, reçelimizin küflenmesine sebep olmasın diye, kâğıt havlu ile alıyoruz. Reçelimizin hava alarak, şekerlenip, küflenmemesi için, kavanozu muzun kapağını kapatmadan önce kavanozun üzerine, hava almasını önlemek için kâğıt veya naylon koyduktan sonra kavanozun kapağını kapatmalıyız. Kapattığımız kapağın sıkı olmasına hava geçirmemesine dikkat etmeliyiz. Hazır olan kivi reçelimizi serin ve ışık almayan yerde muhafaza etmeye dikkat etmeliyiz. Kivi reçelimiz hazırdır ve servis edilebilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:24:03
Kivi Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kivi Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kivi Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024