Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reçelleri sevenler, bu reçelin de tadını beğenmeden geçmezler. Kızılcık reçeli canlı kırmızı rengi ve muhteşem kokusuyla kahvaltı sofralarda aranan tatlısı olur.
Bilindiği gibi kızılcık şerbeti meşhurdur bir şerbettir. Aynı şekilde kızılcık reçeli de bazı ev hanımlarının kahvaltı sofralarından eksik etmediği lezzetli ve sağlıklı bir reçel türüdür. Kızılcık reçeli yapılışı oldukça pratiktir. Bu reçelin yapılışının tek zahmeti, kızılcık meyvelerinin bir gece şekerde beklemesidir. Sonbahar aylarında taze kızılcıklardan hazırlanmış olan reçelleri, uzun kış günlerinde can çektiği zaman yenilebilir. Aynı zamanda marketten alınacak dondurulmuş kızılcıklar ile de her mevsim kızılcık reçeli yapmak mümkündür. Kızılcık, koyu kırmızı renge sahip bir meyve türüdür.

Kızılcık reçeli yapmak için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo kızılcık
  • 1 bardak su
  • 3 bardak toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Kızılcık reçeli nasıl yapılır?


Öncelikli olarak kızılcıkları çöplerinden temizlenip ve bol su altında yıkanmalıdır. Süzgece koyduktan sonra kızılcıklar suyunu çekince reçel tenceresine alınır. Kızılcıkların üzerin toz şeker ilave edilir ve tencereyi buzdolabında bir gece bekletilmelidir.
Ertesi gün reçel tenceresini buzdolabından çıkarılır. Kızılcık şekere yatırıldığında fazla sulanmaz. O yüzden halay kırıklığına uğranmamalıdır. Reçel tenceresini ocağa alınıp ve bir bardak suyu ilave ettikten sonra orta ateşte kaynamasını beklemek gerekir. Reçel fokurdamaya başlamışsa, ocağın altını kısıp ve yüzeyinde oluşan pembe köpükleri bir kaşık ile sıyırmak gerekir. Kızılcık reçel bir saat kadar kaynadıktan sonra kıvamını almış olacaktır. İçerisine liman suyunu döküp ve karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynamasını beklenmelidir. Reçel ocaktan alındıktan sonra kavanozun içerisine kepçe ile yavaşça dökülmelidir. Kavanozun ağzını iyice kapatılmalı ve ters çevirmelidir. Kavanoz ve kapağını önceden kaynatılmamışsa, reçeli doldurduktan sonra da reçel kavanozunu kaynatıp kapağı mühürlenebilir. 12 saat boyunca mutfağın bir köşesinde bekleyen kızılcık reçeli artık kuru, serin ve karanlık bir ortamdan alarak muhafaza edilmelidir.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 14:49:17
Kızılcık Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kızılcık Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kızılcık Reçeli"
Kızılcık reçelini ben her sene yapıyorum. Genellikle çok lezzetli oluyor ve önümüzdeki yaza kadar mükemmelliğini koruyor. Yalnız bu sefer yaptıktan bir ay sonra şekerlendi. Bunun için yapılabilecek bir işlem var mıdır yoksa hepsi çöpe mi gidecek?
Selnur . 28.09.2018 02:49:12

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024