Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğiyle iyi bir iyileştirici ve daha birçok faydaları olan bir reçel çeşididir. Çam kozalağı kesinlikle doğal bir güzellik ve sağlık deposudur.
Özellikle ilkbaharda aylarında mayısta toplanan yeşilimsi körpe kozalaklardan hazırlanan reçel muhteşem ve şifalı bir besine dönüşür. İşte sizler için harika bir güzellik ve sağlık deposu olan kozalak reçeli tarifi.

Kozalak Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg körpe yeşil kozalak
  • 4-5 adet kuru incir
  • 1 kg toz şeker
  • Kozalakların üzerini kaplayacak kadar su

Kozalak Reçeli Nasıl Yapılır?


Kozalak reçeli hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tencereye iyice yıkanmış 1 kg kozalağı ilave ettikten sonra üzerine 1 kg toz şeker ekleyerek şeker ve kozalakları karıştıralım. Ardından şekerle buluşturduğumuz kozalakların üzerini 2 parmak aşacak şekilde su ilave ederek tencereyi ocağa koyalım. Öncelikle reçelimiz kaynayana kadar harlı ateşte pişirdikten sonra ocağın altını iyice kısarak yaklaşık olarak 2 saat kadar kısık ateşte kozalak reçelimizi pişmeye bırakalım. Bu esnada ise tencerenin üzerine biriken köpükleri toplamayı unutmayalım. Ardından kaynayarak kıvam alan kozalak reçelimizi ocaktan alarak ılımasını bekleyelim.
Ilıyan reçeli uygun bir cam kavanozun içine alarak ağzını sıkıca kapatarak muhafaza edebiliriz. Kozalak reçelimiz artık hazır.

Afiyet olsun.

20.01.2024 11:04:25
Kozalak Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kozalak Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

12 Yorum Yapılmış "Kozalak Reçeli"
Tarifte eksiklik var.kozalak yenirmi ki bu şekilde.direkt şekere atıp pişiriliyor.
Misafir . 16.04.2018
kozalaklar yenebiliyor mu yoksa çıkarıp atacak mıyız ve malzeme listesindeki incirleri nerde kullanıyorsunuz tarif eksik gibi geldi.
gülşen . 07.06.2017
Kozalak çok kuru ve tatsız birşey nasıl reçel olurki hiç beğenmedim &129325;
HAtice . 06.06.2018
Kozalakları reçeli yerken kemirin &9786;
Srpl . 07.05.2018
İncirleride recelı yaparken yiyin
Asan . 01.05.2018
Saçma sapan bi tarif
ayşe . 24.04.2018
Malzemede incirde var ama recelde bahsi yok
Sibel . 17.04.2018
İncirleri ne yapacağız?
Nur Ünlü . 17.04.2018
Kozalak yeniyormu
yasemin . 21.06.2017
Kaynamaya basladiginda ek olaraka original limon da kullababilirsin bir kasik..harika bir deneyin.
esochis . 17.06.2017
İnciri ne zaman ekliyoruz?
Nuray Yıldiz . 15.06.2017
Kozalagin nesini yiyceksin...yenmiyor
esochis . 15.06.2017

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024