Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğiyle iyi bir iyileştirici ve daha birçok faydaları olan bir reçel çeşididir. Çam kozalağı kesinlikle doğal bir güzellik ve sağlık deposudur.
Özellikle ilkbaharda aylarında mayısta toplanan yeşilimsi körpe kozalaklardan hazırlanan reçel muhteşem ve şifalı bir besine dönüşür. İşte sizler için harika bir güzellik ve sağlık deposu olan kozalak reçeli tarifi.
Kozalak Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
1 kg körpe yeşil kozalak
4-5 adet kuru incir
1 kg toz şeker
Kozalakların üzerini kaplayacak kadar su
Kozalak Reçeli Nasıl Yapılır?
Kozalak reçeli hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tencereye iyice yıkanmış 1 kg kozalağı ilave ettikten sonra üzerine 1 kg toz şeker ekleyerek şeker ve kozalakları karıştıralım. Ardından şekerle buluşturduğumuz kozalakların üzerini 2 parmak aşacak şekilde su ilave ederek tencereyi ocağa koyalım. Öncelikle reçelimiz kaynayana kadar harlı ateşte pişirdikten sonra ocağın altını iyice kısarak yaklaşık olarak 2 saat kadar kısık ateşte kozalak reçelimizi pişmeye bırakalım. Bu esnada ise tencerenin üzerine biriken köpükleri toplamayı unutmayalım. Ardından kaynayarak kıvam alan kozalak reçelimizi ocaktan alarak ılımasını bekleyelim.
Ilıyan reçeli uygun bir cam kavanozun içine alarak ağzını sıkıca kapatarak muhafaza edebiliriz. Kozalak reçelimiz artık hazır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 11:04:25
Kozalak Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Tarifte eksiklik var.kozalak yenirmi ki bu şekilde.direkt şekere atıp pişiriliyor. Misafir . 16.04.2018
Resai : Kozalaklar toz şeker ve su ilavesinden sonra kısık ateşte yaklaşık olarak 2 saat kadar kaynatılmaktadır. Süre sonunda kozalaklar yumuşayacak ve oldukça lezzetli bir hal alacaktır. 20.08.2018 15:20:37
kozalaklar yenebiliyor mu yoksa çıkarıp atacak mıyız ve malzeme listesindeki incirleri nerde kullanıyorsunuz tarif eksik gibi geldi. gülşen . 07.06.2017
Sevim : Kozalaklar yenmiyor reçele hoş bir aroma ve şifasını bırakıyor 21.11.2019 10:58:05
Kozalak çok kuru ve tatsız birşey nasıl reçel olurki hiç beğenmedim &129325; HAtice . 06.06.2018
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024