Kumkuat Reçeli

Kumkuat reçeli, Kumkuat, turunçgil ailesinden olup kamkat olarak da isimlendirilmektedir. Kumkuat Çin ve Doğu Asya kökenli çalı ağacı olup doğada kendiliğinden bulunan ağaç türüdür. Limon ve portakal gibi meyvelerin akrabası olup C vitamini yönünden oldukça zengindir. Aşağıda kumkuat reçeli tarifini aktararak kolaylıkla yapabileceğiniz bilgiler verilmektedir.
Bilim dünyasında ismi fortunella olarak da geçmektedir. İsmini ise kumkuat meyvesini keşfedenden alır. Günümüzde Türkiye'de birçok yöremizde yetiştirilmektedir. Her iklime uyum sağlayamaz. Fakat tropikal iklim özelliği taşıdığı için Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilebilir. Ayrıca Doğu Karadeniz, Marmara ve Ege bölgesinin belli yerlerinde yetiştirilme imkânı mevcuttur. Ayrıca bu bitki küçük ve bodur ağaç türlerinden olduğu için ev içerisinde süs bitkisi olarak da yetiştirilebilir.

Kumkuat reçeli için malzemeler

  • 1 kilo kumkuat
  • 1 kilo şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Kumkuat reçeli nasıl yapılır?


Kumkuat reçeli yapılırken her reçelde olduğu gibi meyveleri bütün bir şekilde yıkayıp tencereye koyalım. Meyvenin kabukları acı olduğu için haşlayalım. Tencereye koyduğumuz kumkuatların üzerini geçecek kadar su koyup ateşe alalım. Su kaynamaya başlayınca 15 dakika tutup kaynatmaya devam ediniz. Çok fazla haşlanmamasına özen gösterelim. Çünkü renginde bozulmalar meydana gelmektedir. Haşlanan kumkuatları süzgeçten geçirerek soğuması için dinlendirelim.

Soğuyunca kumkuatları boydan ikiye bölerek büyük olan çekirdeklerini çıkarınız. Çekirdeklerini tencereye koyalım. Üzerine su ekleyip şeker ile kaynatalım. 15-20 dakikaya kadar kaynayınca reçel kıvamını bulabilmesi için 1-2 damla limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Eğer uzun süre yemeği düşünmüyorsanız sıcak bir şekilde kavanozlara koyup konservesini yapabilirsiniz. Hemen yemek istiyorsanız birkaç gün önceden yapıp bekletmelidir. Çünkü kıvamını ve rengini ayrıca lezzeti bekletilerek yerine gelmiş olacaktır. Kumkuat reçeli diğer reçel çeşitlerine göre oldukça farklı ve yeni bir lezzet olarak ülkemizde yapılmaktadır.

Kumkuat reçelinin püf noktası: Reçelin kıvamını anlamak için önceden soğutulmuş reçeli porselen tabağa damlatılır. Biraz bekledikten sonra tabağı eğerek akışkanlığına bakın. Şayet su gibi hızlı akıyorsa pişirmeye devam edin. Eğer yavaş bir şekilde hareket ediyorsa reçelin kıvamı yerine gelmiştir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 22:15:47
Kumkuat Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kumkuat Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kumkuat Reçeli"
Merhabalar, bu yıl çilek, kayısı gibi hep yaptığım reçelleri değil de farklı bir reçel yapmayı düşünüyorum. Kumkuat reçeli ilgimi çekti. Merak ettim de bu meyveyi. Acaba kumkuatı nereden bulabilirim? Bilen var mı nasıl bir meyve? Cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Büşra . 27.10.2018 23:23:32

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024