Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu bölgelerde belirmektedir. Eski zamanlardan beri yaygın olarak incir reçeli yapılmaktadır ve günümüze kadar ilerleme göstermiş olan bu reçel çeşidi oldukça faydalı ve vitamin deposu olarak bilinmektedir.
Geçmiş zamanlarda bizlere bu güzel lezzeti yapmakta olan anneannelerimiz ya da bu işten anlayan büyüklerimizin yapmış olduğu bu güzel tat çok fazla olarak rağbet görmekte ve çok fazla olarak kahvaltılarda tüketilmektedir.

Kuru İncir Reçeli Yapımında Kullanılan Malzemeleri

  • 1 buçuk kilogram kuru incir
  • 1 kilogram toz şeker
  • 2 buçuk litre su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı susam
  • 1 adet küçük limon

Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?


Öncelikle hazırlamış olduğumuz incirleri bol su ile güzelce yıkayalım ve süzgece yıkanan incirleri alalım, sularının iyice süzülmesi için belirli bir süre bekleyelim. Sonrasında suyu süzülen incirleri küçük parçacıklar halinde ya da sizlerin istemiş olduğu büyüklükte güzelce doğrayalım, bu sizlerin isteğinize kalmış bir şeydir. Doğranan bu incirleri önceden ocağın üzerine 20 dakika kaynamaya bırakmış olduğumuz suyun üzerine ekleyelim ve bu suyun üzerine de hazırlamış olduğumuz toz şekeri de ekleyelim 45 dakika kaynamaya bırakalım.
Sonrasında kaynayan bu incirlere birkaç damla limon suyu ilave edelim. Bu şekilde on dakika daha kaynatıp reçeli ocaktan dinlenmesi için bir kenara alalım. Yarım su bardağı ile susamları kavurmaya başlayalım ve kavrulan bu susamların güzel bir tat vermesi için dinlenen kuru incir reçelinin üzerine ilave edelim. Yapılan bu reçeli birkaç saat soğumaya alalım ve sonrasında kışın tüketmemiz için bidonlara ve kavanozlara alıp ağzını iyice sıkıştırıp serin bir yerde muhafaza altına alalım.

Tarifimiz bu şekildedir ve oldukça lezzetli bir tat olmaktadır ve bu tadı kahvaltılarınız da afiyet ile yiyebilirsiniz, ailenize, akrabalarınıza da kahvaltıda sunabilirsiniz. Yapılan bu kuru incir reçeli bazen yapmış olduğumuz pastalar üzerine marmelat olarak da kullanılabilmektedir. Gerçekten de yapılan lezzetli olan bu reçel bizlerin damak tadında harika izler bırakacak olup sürekli olarak bu tarif sayesinde evlerinizde lezzetle yiyebileceğiniz bir reçel yapmaya başlayacaksınız. Kuru incir reçelini tüketmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:19:44
Kuru İncir Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru İncir Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuru İncir Reçeli"
Kuru incir reçeli evde yaptım ama kıvamlı olmadı
Ela . 27.09.2017

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024