Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Reçeli de bunlar arasında en lezzetli olanların başında gelmektedir. Ayrıca Oktay Usta Ayva Reçeli yapılırken etrafa çok güzel kokular saçmaktadır.

Oktay Usta Ayva Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet orta boy ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 3 adet ayva çekirdeği
  • 2 su bardağı su

Oktay Usta Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?


Öncelikle ayvaları güzelce yıkıyoruz ve kabuğunu soyuyoruz. Daha sonra ayvaları küp-küp doğruyoruz bu işlemi mümkün olduğunca çabuk yapmalıyız çünkü ayvaların kararmaması lazım. Aman dikkat hızlı soyalım derken elimizi kesmeyelim sağlık her şeyin önünde gelir. Ayvaları güzelce doğradıktan sonra tencereye ilave ediyoruz ve üzerine de suyunu ilave ederek ocağımızın altını orta derecede açıyoruz. Ayvaları kaynatmaya başlıyoruz ve aynı zamanda karıştırıyoruz. Bu kaynatma işlemi fazla uzun sürmüyor süre tutmanıza gerek yok çünkü kaynadığında ayva kokusu etrafı saracaktır ve bu koku yeterince kaynattığınız anlamına gelecektir. Ayva kokusunu aldıktan sonra 2 su bardağı toz şekerimizi ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz ve aynı sırada sürekli olarak karıştırıyoruz. Bu kaynatma işleminde kesinlikle ocağın başını terk etmiyoruz çünkü bir yandan karıştırıp bir yandan da meydana gelen köpüğü bir kaşık yardımıyla tencerenin dışına atmamız gerekiyor.
Ayvalar kaynarken renk vermesi için çekirdekleri ve daha güzel tat vermesi içinde karanfilleri ilave ediyoruz. Çekirdeği ne kadar fazla katarsanız reçelin rengi o kadar kırmızılaşır. Kaynatma işlemi yaklaşık 40-45 dakika sürmektedir. Bu süre zarfı yaklaşınca yine de bir kaşık yardımıyla reçeli bir tabağa damlatıp kıvamını kontrol edebilirsiniz. Bu kontrol aşamasında reçel biraz daha akıcı olabilir çünkü soğuyunca daha da katı bir hal alacaktır. Reçeli yeterince kaynattıktan sonra sıcak sıcak kuru kavanozlara koyuyoruz ve kavanozları güneş görmeyen serin yerlere kaldırıyoruz. Soğuyunca sofralarda bu güzel kokulu reçele yer verebilirsiniz. Oktay Usta Ayva Reçeli hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:37:28
Oktay Usta Ayva Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Ayva Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Ayva Reçeli"
Ayva reçelini kaç kez yaptım sürekli şekerlendi ve yenilmez hale geldi. Bu gibi durumlarda neden şekerlenme ortaya çıkıyor ne yapmalıyım. Yani bu reçeli sizin tarife göre yapsam sorun ortadan kalkar mı?
Nevbare . 26.08.2018

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024