Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta üzüm reçeli de bunlardan en lezzetli olanların arasında ilk sıralarda gelir. Ayrıca Oktay Usta üzüm reçeli çok güzel bir kokuya sahiptir ki bunu yaparken anlayacaksınız.
Oktay Usta Üzüm Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
1 kilo çekirdeksiz üzüm (Siyah üzüm veya beyaz üzüm fark etmez)
2 su bardağı su
1 kilo toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
Oktay Usta Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?
Öncelikli olarak özellikle seçtiğimiz çekirdeksiz üzümleri güzelce yıkayarak salkımlarından ayırıyoruz. Daha sonra reçeli yapacağımız tencerenin içerisine yarım bardak su ve toz şekerimizin tamamını ilave ederek ocağı yakıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve eriyince daha önce yıkadığımız üzümleri tencereye ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımız kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve kaynayınca ocağı yarım ateş düzeyine indiriyoruz. Bu esnada köpük oluşuyorsa ki sürekli karıştırırsak olmaz köpükleri hemen bir kaşık yardımıyla tencereden alıyoruz. Reçeli bu şekilde yaklaşık 40-45 dakika kaynatıyoruz. Reçel rengini almaya başlayınca yani koyulaşınca yine bir kaşık yardımıyla bir tabağa damlatarak kıvamını kontrol ediyoruz. Bir reçelin nasıl bir kıvamda olacağını hepimiz az çok biliriz.
Eğer kıvamını almışsa daha fazla kaynatmadan limon suyunu ilave ediyoruz. Ayrıca şunu unutmayınız reçel soğuyunca daha da katı bir hale gelecektir kaynatırken biraz daha akıcı olmasına dikkat etmeliyiz. Daha sonra reçelin vanilyasını ilave ediyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Reçel soğuyunca kuru kavanozlara koyuyoruz. Oktay Usta üzüm reçeli hazır afiyet olsun.
21.01.2024 02:38:26
Oktay Usta Üzüm Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
malzemelerde 2 su bardağı su deniyor tarifinde yarım bardak su kullanıldı hangisi doğrusu banu . 29.08.2016
Bora : Merhabalar Banu hanım, üzüm reçeli yapımında reçeli nasıl sevdiğinize göre kıvamı için su oranını ayarlamanız gerekir. Afiyet olsun. 08.09.2018 12:06:24
Usta malzemede 2bardak su demişsiniz. Yapım aşamasında yarım bardak su kullanılıyor diğer malzemeler de yapım aşamasında su gibi dört te bir mi olucak acaba Azmanyalı . 16.10.2021 10:43:11
tarifte 2 bardak şu demişsiniz yapılışında da yarım bardak hangisine uyalım asmin . 28.11.2017
malzemelerde 2 su bardağı su diyorsunuz yapılışında yarım su bardağı su anlayamadım hangisini yapalım lütfen düzeltirmisiniz belma . 18.08.2016
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024