Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta üzüm reçeli de bunlardan en lezzetli olanların arasında ilk sıralarda gelir. Ayrıca Oktay Usta üzüm reçeli çok güzel bir kokuya sahiptir ki bunu yaparken anlayacaksınız.

Oktay Usta Üzüm Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo çekirdeksiz üzüm (Siyah üzüm veya beyaz üzüm fark etmez)
  • 2 su bardağı su
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Oktay Usta Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?


Öncelikli olarak özellikle seçtiğimiz çekirdeksiz üzümleri güzelce yıkayarak salkımlarından ayırıyoruz. Daha sonra reçeli yapacağımız tencerenin içerisine yarım bardak su ve toz şekerimizin tamamını ilave ederek ocağı yakıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve eriyince daha önce yıkadığımız üzümleri tencereye ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımız kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve kaynayınca ocağı yarım ateş düzeyine indiriyoruz. Bu esnada köpük oluşuyorsa ki sürekli karıştırırsak olmaz köpükleri hemen bir kaşık yardımıyla tencereden alıyoruz. Reçeli bu şekilde yaklaşık 40-45 dakika kaynatıyoruz. Reçel rengini almaya başlayınca yani koyulaşınca yine bir kaşık yardımıyla bir tabağa damlatarak kıvamını kontrol ediyoruz. Bir reçelin nasıl bir kıvamda olacağını hepimiz az çok biliriz.
Eğer kıvamını almışsa daha fazla kaynatmadan limon suyunu ilave ediyoruz. Ayrıca şunu unutmayınız reçel soğuyunca daha da katı bir hale gelecektir kaynatırken biraz daha akıcı olmasına dikkat etmeliyiz. Daha sonra reçelin vanilyasını ilave ediyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Reçel soğuyunca kuru kavanozlara koyuyoruz. Oktay Usta üzüm reçeli hazır afiyet olsun.
21.01.2024 02:38:26
Oktay Usta Üzüm Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Üzüm Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

4 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Üzüm Reçeli"
malzemelerde 2 su bardağı su deniyor tarifinde yarım bardak su kullanıldı hangisi doğrusu
banu . 29.08.2016
Usta malzemede 2bardak su demişsiniz. Yapım aşamasında yarım bardak su kullanılıyor diğer malzemeler de yapım aşamasında su gibi dört te bir mi olucak acaba
Azmanyalı . 16.10.2021 10:43:11
tarifte 2 bardak şu demişsiniz yapılışında da yarım bardak hangisine uyalım
asmin . 28.11.2017
malzemelerde 2 su bardağı su diyorsunuz yapılışında yarım su bardağı su anlayamadım hangisini yapalım lütfen düzeltirmisiniz
belma . 18.08.2016

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024