Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz. Kahvaltıların olmazsa olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir reçeli malzemelerini ve yapım aşamasını sizlerle paylaşıyoruz.

Olgun İncir Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 1.
    5 kilo olgun incir
  • 1 kilo toz şeker (Yarım su bardağı eksik olabilir)
  • 4-5 tane limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kaynatılmış ılık su

Olgun İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle işe incirleri iyice yıkayıp saplarını kesmek ile başlayın. Yıkadığınız incirleri suyunun akması için kuru bir bez üzerine koyun. Kuruladığınız incirleri ister ikiye ister dörde nasıl tercih ederseniz bölün. Uygun büyüklükteki tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ekleyin. Yalnız bu anlattığım kısmını bir gün önceden ya da akşamdan yapıp, bekletmeniz gerekiyor. Şekerde bekleyen incir kendi suyunu da bırakacağı için hem kıvam olarak hem lezzet olarak daha güzel bir reçel elde edeceksiniz. İncirler yeteri kadar bekletildikten sonra üzerine yarım su bardağı kaynatılmış ve ılıtılmış suyu ekleyin ve ocağın altını yakın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. İncirlerin dağılmaması için karıştırmak yerine, tencereyi arada bir hafif hafif sallayın. Olgun incir reçeliniz kaynamaya yaklaştığında, bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tekrar kaynamaya bırakın.
Arada bir incirlerin dağılmayacağı şekilde karıştırın. Karıştıracağınız kaşık kesinlikle tahta olmalı ve kaşığınıza su değdirmemeye özen gösterin. Kaynama esnasında reçelinizin üzerinde köpüklenmeler olacaktır. Bir kaşık yardımı ile bu köpükleri almanızı öneririz. Reçelin üzerinde biriken köpükler alınmazsa reçelin lezzetini etkileyecektir. İncir reçeliniz uygun kıvama gelince, limon tuzunu koyun ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatın. Reçeliniz hazır. Reçeli hemen tüketecekseniz kavanozlara doldurduktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Eğer uzun sürede kullanım amaçlı yapmış iseniz, sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatarak, ters çevirin. Reçel soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir yere kaldırın. Bu şekilde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Olgun incir reçelimiz hazır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 07:55:08
Olgun İncir Reçeli Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Olgun İncir Reçeli Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Olgun İncir Reçeli Tarifi"
Bir türlü incir reçelini tutturamadım. Mutlaka bu tarifi göz önünde bulunduracağım. Değerlendirme yapıp size geri bildirimde bulunurum. Buzdolabında yerim az olduğu için kilerde saklasak nasıl olur acaba?
Şazimet . 27.08.2018

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024