Portakalları yıkayıp kabuklarını hafif rendeleyip (Beyaz yerleri rendelenmeyecek, turuncu kısımları da tamamen rendelenmeyecek alacalı olacak şekilde) kaynamış suda kabukları çatlayıncaya kadar haşlayın.
Bunu acılığı gitmesi için yapıyoruz. Kaynayan sudan portakallarımızı çıkarıyoruz. Çıkardıktan sonra isteğimiz şekilde doğruyoruz. Başka bir tencerede 3 bardak suyla şekeri kaynatıyoruz. Şeker eridiğinde doğradığımız portakalları içine atıp kaynatmaya devam ediyoruz. Köpüklenmemesi için tereyağını da kaynayan reçelin içine atıyoruz. Hafifçe karıştırıyoruz. Kıvamı yoğun olmadan alıyoruz ki soğuduğu zaman katılaşsın. Reçelin kıvamını anlamak için 1 saatin sonunda bir kaşık kadarını bir çay tabağına alıp buzdolabına koyup, 3- 4 dakika bekliyoruz. Çıkardığımızda koyu bir kıvama ulaşmışsa portakal reçelimiz olmuş demektir. Hala çok sulu ise biraz daha kaynatmaya devam edelim.
Reçelimiz istenilen koyuluğa geldiği zaman (Ne çok sulu ne de çok koyu olmalı) limon suyunu da ekleyip 3-4 dakika kaynatın. Reçel sıcakken kuru cam kavanoza boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin ve loş bir yerde saklayın. Portakal mevsimi geçmeden denemeniz ve sizin de bizim kadar beğenmeniz dileğiyle.
Afiyet olsun.