Reçel Kaç Kalori?

Reçel kaç kalori: Reçel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Hemen hemen herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilmektedir. Oldukça fazla çeşitleri vardır. Hemen hemen her meyveden reçel yapılabilmektedir. Vücuda enerji veren, soğuk havalarda vücuda direnç kazandırıp üşümeyi önleyen, kansızlığı önleyen ve daha birçok problemin vücutta son bulmasına fayda sağlayan reçel bazı durumlarda sağlığa zararlı olabilmektedir.
Özellikle şeker hastalarının reçelden tamamen uzak durması gerekmektedir. Ayrıca kilolu insanların özellikle obozite hastalarının reçelden tamamen uzak durmaları gerekmektedir. Reçel yüksek miktarda şeker içeriği için kişide orantısız tüketmek ani kilo alımlarına neden olmaktadır. Reçel kaç kalori diye inceleyecek olursak kalori oranlarını hesaplamak oldukça zordur. Bunun sebebi reçel çeşitliliğidir. Reçelin türüne göre ve ebadına göre kalori oranları değişmektedir. Fakat bir tatlı kaşığı ve gram üzerinden reçel türlerindeki kaloriyi inceleyebiliriz.

Reçel kaç kalori sorusunun reçel çeşitlerine göre cevabı


Çilek reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı çilek reçeli yaklaşık 5 gram olarak düşünülürse 11 kaloridir. Çilek reçeli bünyesinde folik asit, C vitamini ve mangan barındırmaktadır. Ayrıca şeker hastalarının ve fazla kilo problemi yaşayan insanların tercih etmemesinde fayda vardır. Reçel kaç kaloridir sorusuna çilek reçelinde bu şekilde cevap verebiliriz.

Vişne reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı vişne reçeli yaklaşık 5 gram olarak düşünüldüğünde 14 kaloridir.
C vitamini, potasyum, folik asit ve yüksek miktarda lif içermektedir. Vişne reçeli en çok bilinen reçeller arasında yer almaktadır. Hafif ekşimsi eşsiz bir lezzete sahiptir.

Kayısı reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı kayısı reçeli 12 gram olarak düşünüldüğünde 22 kaloridir. Kayısı reçeli her ne kadar meyve ile yapılmış olsa da hem meyvenin şekeri hem de reçel yapımında kullanılan şeker sebebi ile kişinin fazlaca kilo almasına sebep olabilir. Ayrıca şeker hastalarının da tüketmemesi gereken bir besindir. Sağlıklı ve kilo sorunu yaşamayan insanların ise dikkatli tüketmesinde fayda vardır.

Şeftali reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı şeftali reçeli 8 gram olarak düşünülür ve 8 gram şeftali reçeli 20 kaloridir. Şeftali reçeli her ne kadar eşsiz bir lezzet olarak sofralarda yer alsa da diyabet hastaları ve kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin uzak durması gereken bir besindir.

İncir reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı incir reçeli 10 gram olarak düşünülmektedir. 10 gram incir reçeli ise 10 kaloridir. Kahvaltılarda farklı bir lezzet olarak sofralarda yer alan incir reçelini kontrollü tüketmekte fayda vardır.

Erik reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı erik reçeli 5 gram olarak değerlendirilmektedir. 5 gram erik reçeli 14 kaloridir. C vitamini, potasyum, A vitamini, bakır mineralleri ve lif açısından oldukça zengindir. Fakat reçel yapılışında bol olarak şeker kullanıldığı için dikkatli tüketmekte fayda vardır.

Ayva reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı ayva reçelinin 8 gram olduğu düşünüldüğünde 11 kalorisi bulunmaktadır. Ayva reçeli sofralarda sık sık yer almaktadır. Lezzeti oldukça güzeldir. Fakat ayva reçelinde de yüksek miktarda şeker bulunduğu için diyabet hastaları ve diyet programı uygulayanların tüketmemesi gereklidir.

Ahududu reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı ahududu reçeli 5 gram olarak düşünülmektedir. 5 gram ahududu reçeli 13 kaloridir. C vitamini, E vitamini ve K vitamini içermektedir. Ayrıca folik asit, potasyum, bakır, mangan gibi mineralleri de içermektedir. Lif oranı yüksektir. Sofralarda göz dolduran bir görünüme sahiptir. Kontrollü tüketiminde fayda vardır.
21.01.2024 18:40:22
Reçel Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Reçel Kaç Kalori? Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Reçel Kaç Kalori?"
Gayet açıklayıcı. Reçel göründüğü kadar masum değil. Market ve pazar reçellerinden kesinlikle uzak durun. Reçel yapmak çok kolay. Reçeli kendiniz yapın. Kendi yaptığınız reçeli tüketirken dahi dikkatli olun. Şeker hastalığını tetikleyici ve kilo almaya yönelik olumsuz etkileri var. Günde 4-5 tatlı kaşığı veya 1 yemek kaşığından fazla tüketmeyin. Bu şekilde zararı değil faydası olur. Tabi kendi yaptığınız doğal reçelin. Bu arada, reçel yaparken çok az şeker kullanın. Şekerin değil meyvenin tadı ön plana çıksın. Kayısıyı reçel değil,marmelat yapın. Daha lezzetli oluyor.
Reçeller içinde . 05.09.2017

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024