Taze İncir Reçeli

Taze incir reçeli, incir reçeli çok severek yediğimiz reçellerden biridir ve sağlığımız açısından birçok faydası vardır. İncir reçeli içerdiği yüksek miktarda lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Vücuda kuvvet ve yüksek miktarda enerji verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir zihnimizi dinç tutar.
Halsizlik ve unutkanlığa iyi gelir zihnimizi canlı tutar. Özellikle ders çalışan öğrenciler sabah kahvaltılarında eksik etmemelidir. Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğün önüne geçer. Nezle ve bronşite de iyi gelir. Vücuttaki bakteri ve virüslerin çoğalmasına engel olur. Kansere karşıda koruyucu yiyecekler arasında yer alır. Bu kadar faydası olan bir yiyeceği yememek mümkün değildir herhalde.

Taze incir reçeli tarifi için gerekli malzemeler

  • Bir kilo reçellik yeşil incir
  • Bir kilo toz şeker
  • Beş su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • İki adet nohut büyüklüğünde limon tuzu

Taze incir reçeli nasıl yapılır?


İncir reçeli yaparken tam olarak olgunlaşmamış yeşil incirler kullanılır. Küçük olanların tercih edilmesi daha doğrudur. Çünkü küçük olanlar sunum aşamasında daha şık görünür ve tek lokmalık olur. Yeşil ve küçük olan incirler alınır ve güzelce yıkanır ve bir süzgece alınıp süzülür. Geniş bir tencereye incirler konur ve üzerini geçecek kadar su konulur ve ocağa alınıp altı açılır.
İncirler yumuşayıncaya kadar yaklaşık yirmi yirmi beş dakika haşlanır. İncirler yumuşayınca tencereden alınır ve süzülmesi için süzgece bırakılır. Diğer taraftan çelik bir tencereye bir kilo toz şeker ve beş su bardağı su konulur ve karıştırılır. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Yavaş yavaş orta ateşte karıştırılarak kaynatılır. Şerbet kaynamaya başlayınca on dakika tutulur. Kaynadıkça koyu bir şerbet elde edilecektir. İyice süzülen incirler tencereye şerbetin içine atılır ve beş altı dakika kaynatılır. Sonra ocağın altı iyice kısılır ve yaklaşık yarım saat daha reçel pişirilir. Kaynarken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi şekilde incirler dağılır ve hoş olmayan bir görüntü oluşur.

Reçelin kıvamını anlamak için diner reçellerde de yapıldığı gibi bir çay kaşığının ucuyla alın ve bir tabağa damlatın dağılmıyorsa olmuş demektir, hemen dağılıyor ise biraz daha kaynamasına ihtiyaç vardır. Kıvamı tam olarak ayarlanınca limon suyunu ekleyip beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Reçel ılık hale gelince üzerindeki köpükleri isterseniz kuru bir kaşıkla isterseniz de bir peçete yardımıyla alınız. Böylelikle rengi ve tadı daha güzel olacaktır. Reçeli cam kavanozlara doldurun ve iyice soğuduğunda kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 18:04:33
Taze İncir Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze İncir Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Taze İncir Reçeli"
Taze incir reçeli yapacağım yardımcı olursanız sevinirim. Taze incir reçeli hazırlarken yarım limon suyu yeterli olur mu?
Ayda . 03.09.2018

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024