Vişne Reçeli

Vişne reçeli, Evlerimizde en çok olarak tercih edilen ve çok fazla olarak tüketilen bir vitamin deposu kaynağıdır. Bu lezzet kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olarak bilinir. Yapılmakta olan bu reçel eski zamanlardan günümüze kadar ilerleme göstermiş olup günümüzde de bu reçel yapımı sürdürülmektedir. Bu reçel çok sağlıklı bir besin kaynağıdır.
Hazır olarak alınmakta olan reçellere göre evde yapılmakta olan reçeller tercih meselesi olmaktadır. Hazır olarak yapılan reçeller içeriğinde bazı maddeler bulundurduğundan dolayı önerilmemektedir ve kişilerce tercih meselesi olmaz. Vişne reçelini bizlerin tüketmesi için anneannelerimizin ya da evde olan büyüklerimizin bizlere hazırlamış olduğu güzel ve vazgeçilmez bir tat olarak bilinmektedir. Bu reçeller kesinlikle tercih edilen bir tat olmaktadır ve aşırı derecede organik olduğu için sağlık açısından da büyük öneme sahiptir. Çoğu kişi kendi bahçesinde doğal ve organik olarak toplamış olduğu bu vişneleri mevsimsel olarak taze taze dalından toplar ve reçel olarak servise sunar. Gerçekten de bu meyveler mevsiminde daha çok lezzetli olup gerçek bir tat oluşturmaktadır.

Vişne reçeli içeriğinde birçok türden vitamin içerir ve biz insanlar içinde bu vitamin depoları olan reçellerden bol bol tüketmemiz önerilir. Eski zamanlardan bugüne kadar gelmekte olan bu lezzetli reçeller oldukça güzel ve faydalı bir tat olarak bilinmektedir ve kahvaltılarımız da ailemiz ve misafirlerimizin afiyet ile yemesi için servise sunarız.
Bu reçel mayhoş olan bir tada sahip, hafif ve ekşimsi bir lezzet sunmaktadır. Vişne reçeli yapımını ve yapımında kullanılmakta olan malzemeleri sizlere sıralayalım.

Vişne Reçeli Yapımında Kullanılan Malzemeleri

  • Üç kilogram taze olarak toplanan vişne
  • Bir buçuk kilogram toz şeker
  • Bir çay kaşığı tereyağı, bu tereyağı kullanılmasının sebebi ise vişnelerin köpürmesini önlemektir.
  • Yarım adet sıkılmış olan limonun suyu
  • İçeriğinde güzel bir koku vermesi için birkaç adet karanfil eklenerek bu malzemeler kullanılmak için hazırlanmalıdır.

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?


İlk olarak taze olan vişneler dalından toplanır ya da hazır olarak manavlardan ya da marketlerden hazır olan vişnelerden alınır. Alınan ya da toplanan bu vişneler bizlere yetecek kadar ya da tarifte belirtilen miktarda reçelin taze kalacağı şekilde bir kaba alırız ve vişneleri bol su ile güzelce yıkarız ve sonrasında yıkanmış olan bu vişneleri bir süzgece koyup kurumak için bir müddet bekletelim. Vişneleri yıkadıktan sonra süzgeçte kesinlikle kuruması için beklemeliyiz, altını çizerek söylüyorum çünkü yapılan reçel vişneler kurutulmaz ise eğer reçel ekşir ve yapılan bu emekler boşa gider. Yıkanan ve iyice kurulanan bu vişnelerin sapları ve çekirdekleri özenle ayıklanır. Bu aşamanın sonrasında ise vişneleri genişçe bir tencereye koyup üstüne de toz şeker ekleyelim ve tencereye koyulmuş olan vişneleri bir gün boyunca tencerede dinlenmesi ve vişnelerin şeker ile özdeşleşmesi için beklemeye bırakalım. Bir gün boyunca bekletilmekte olan bu vişnelerin sonraki aşamada yaklaşık olarak ocakta 30 - 35 dakika kadar kaynaması için ocağa bırakalım. Kaynamakta olan reçele pişmeye yakın yaklaşık olarak 10 dakika kala içerisine yarım adet sıkılmış olan limonun suyunu aktaralım. Hazırlanan bu reçeli güzelce soğumaya bırakalım ve dört beş saat reçeli tencerede soğutalım ve bu reçel soğuduktan sonra kavanozlara ya da bidonlara alalım ve kışın sofralarımızda tüketmek için güzelce muhafaza edelim ve sonrasında afiyetle yememiz için kahvaltılarımız da servise sunalım.

Vişne Reçeli Faydaları Nelerdir?

  • Kişilerin yaşlanmasını önleyici yani yaşlanma karşıtı bir özelliğe sahiptir ve kişilerin genç kalması için tüketilir
  • Vişne reçeli bağışıklık sitemine iyi gelir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir
  • Vişne reçeli gözler için oldukça faydalıdır
  • Vişne reçeli iyi bir vitamin kaynağıdır ve içeriğinde A ve C vitaminleri içerir
  • Kalsiyum, demir, fosfor gibi mineralleri içeriğinde içermektedir
  • Bu reçel sinir sistemimizi düzenler ve sinir sistemimizi olumlu olarak etkiler
  • Vişne reçeli kalp sağlığı açısından oldukça önemlidir
  • Vişne reçeli kansere karşı korur
  • Uykusuzluğa iyi gelir ve iyi bir antioksidandır
  • Sindirim sistemimiz için faydalıdır
  • Kabızlık sorunu oluşturmaz
  • Bağırsaklara oldukça faydalıdır
Sizlerde bu vişne reçeli faydalarını görmek için reçeli tüketin ve sağlık açısından faydasını görün. Yapılmakta olan bu reçelleri hazırladıktan sonra güneşte bir süre bir kap içerisinde bekletmek vişne reçeli ömrünü ve muhafaza süresini uzun olarak korumaktadır ve vişne reçeli oluşturmuş olduğu doğal rengini de korur. Sizlere tavsiye olarak bu bilgi sunulmaktadır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 17:09:04
Vişne Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Vişne Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Vişne Reçeli"
Vişne reçeli ılık olarak kavanoza konulursa bir sıkıntı olur mu?
Tıraz . 01.09.2018

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024