Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediğinizde farklı bir tadı olduğunu anlayacaksınız, biraz kestane şekerini andırmaktadır. Piştiği zaman eve harika bir koku yaymaktadır.
Fakat yeşil incir reçelinin yapılışı oldukça zahmetlidir, aşağıda yapılışı ve yaparken püf noktaları yer almaktadır.

Yeşil incir reçeli için gerekli malzemeler

  • Bir kilo yeşil incir
  • 1,5 kilo şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5 adet karanfil
  • Çubuk tarçın
  • Limon suyu birkaç damla

Yeşil incir reçeli tarifi nasıl yapılır?


Yeşil incirlerin öncelikle kabukları incecik soyulup çubuk bölümlerinin içindeki tohumları dikkatli bir şekilde çıkartılır ve daha sonra bol suyla yıkanır. Yeşil incirler yıkandıktan sonra derin bir tencereye alınarak üzeri kapanıncaya kadar su ilave ettikten sonra ocak üzerinde orta ateşte 15 dakika haşlanır ve haşlandıktan sonra suyu güzelce süzülür. Yeşil incirler tek tek elle incirlere zarar vermeden incirlerin suyu sıkılır ve bol soğuk suyun içine atılır. 3 veya 4 saat arayla suyu değiştirilir. Bu işlemin amacı yeşil incirlerin acı suyunun çıkması içindir. İki gün boyunca bu işlemi tekrarlamanız gerekir, biraz zor ve uğraştırıcı bir işlem olmasına rağmen yeşil incir reçelinin tadı çok lezzetli olmaktadır.
Sonunda bu kadar zorluğa değmektedir.

Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri derin bir tencereye koyduktan sonra ocak üzerinde orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra suyunu sıktığınız yeşil incirleri şerbetin içine atın ve yaklaşık 25 -30 dakika kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ve karanfili içerisine ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını tamamen kapatıp sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirmeniz gerekir. Kavanozların üzerini bir sofra bezi ile örtün ve bir gece ters durumda yerinden kıpırdatmadan bekletin, daha sonra düz olarak istediğiniz yerde saklayabilirsiniz. Her kavanozda su ve tane miktarının eşit olmasına özen göstermelisiniz, bunun için önce taneleri sonra suyunu ekleyebilirsiniz. Ayrıca karanfil yerine kabuk tarçında kullanabilirsiniz.

Yeşil incir reçelinin püf noktalarından biri; incir renginin daha parlak olmasını istiyorsanız aktarlardan göztaşı alarak yeşil incirleri göztaşı ile kaynatabilirsiniz. Bu sayede yeşil incirler daha parlak olacaktır. Ayrıca yeşil incirlerin kabuklarını soyarken eldiven kullanmanızda fayda vardır, çünkü içerisindeki sütten dolayı eller yanmaktadır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:58:12
Yeşil İncir Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil İncir Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yeşil İncir Reçeli"
İncir reçelleri ve incirden yapılan birçok yiyecek benim çok hoşuma gidiyor hem lezzeti hem de bilmediğim birçok faydası sayesinde bu bitkinin etkileri çok fazla oluyor. Ama incir reçelinin nasıl yapıldığı hakkında fikrim yok. Tarifinizi ben uygulayabilir miyim ?
Acar . 25.08.2018

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024