Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amacıyla da sık kullanılır. Yaptığınız reçelin istediğiniz kıvamda olması ve güzel görünmesi için elbette ki bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir.
Reçelin kıvamını tutturmak biraz zordur. Kıvamı sulu olan reçel küflenir ve hemen bozulur. Koyu kıvamda olan reçelin ise rengi ve koyulaşır ve buzdolabına girdiğinde daha da koyulaşarak ekmeğin üzerine sürülemeyecek sertliğe ulaşır. Bu durum da insanda yeme isteği bırakmaz. Çocuklarımızın ekmeğinin üzerine içerisinde birçok katkı maddesi çok olan krem çikolatalardan sürmek yerine evde kendimizin yaptığı reçellerden tüketmelerini sağlamak için yani çocuklarımıza reçeli sevdirmek için reçelin kıvamı oldukça önemlidir. Bu nedenle tam kıvamında yapılan reçeller muhteşem bir görüntüye sahip olur ve çocukların iştahlarını kabartır. Bin bir zahmetle ve özenerek yaptığınız reçelin kıvamı koyu olduğunda kesinlikle moralinizi bozmayın. Elbette ki bir çaresi vardır. Peki koyu olan reçel nasıl sulandırılır? Şimdi bu soruyu açıklığa kavuşturalım. Bu sorunu yaşayan kişiler için bazı çözüm yolları önereceğim umarım işinize yarar.
Koyu reçel nasıl sulandırılır, reçel yaparken reçelin istenilen kıvama gelip gelmediğini anlamak için küçük bir tabağın içindeki soğuk suyun içerisine reçelden tahta kaşık yardımıyla alın.
Soğuk suyun içinde reçeliniz yayılmadan kalıyorsa reçel kıvamına gelmiştir. Ancak soğuk suyun içerisinde reçeliniz dağılarak yayılıyorsa, biraz daha kaynatılmaya ihtiyacı vardır. Eğer reçel fazla kaynadıysa, bu durumda reçel koyulaşır. Bu sorunu reçele su ilave ederek gidermeniz mümkün değildir. Yapacağınız işlem ayrı bir tencerenin içerisinde 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatarak koyu olan reçelin çerisine ilave etmektir. Koyu yapılan reçeller için başka bir yöntem ise yaptığınız reçelin yeniden daha sulusunu yaparak koyu olan reçelin içerisine ilave etmektir. Bu şekilde reçeliniz daha kıvamlı olacaktır.
19.01.2024 20:31:13
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Reçel yapmayı ve yemeyi ailecek çok severiz. Normalde reçeli çok kimseler sabah kahvaltısında tüketir. Fakat biz canımızın çektiği günün her saatinde reçel tüketmeye çalışıyoruz. Dün bir reçel yaptım ama çok koyu olmuş. Acaba koyu reçel nasıl sulandırılır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Zaime . 03.11.2018 14:36:53
Gül : 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su kaynatın serbet yapın ve koyu olan reçeli üzerine dukup tekrar kaynatin 07.02.2021 15:39:55
Şerbeti sıcak mı dökeceZ soğuk mu Rüveyda Çelik . 22.06.2019 21:23:08
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024