Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amacıyla da sık kullanılır. Yaptığınız reçelin istediğiniz kıvamda olması ve güzel görünmesi için elbette ki bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir.
Reçelin kıvamını tutturmak biraz zordur. Kıvamı sulu olan reçel küflenir ve hemen bozulur. Koyu kıvamda olan reçelin ise rengi ve koyulaşır ve buzdolabına girdiğinde daha da koyulaşarak ekmeğin üzerine sürülemeyecek sertliğe ulaşır. Bu durum da insanda yeme isteği bırakmaz. Çocuklarımızın ekmeğinin üzerine içerisinde birçok katkı maddesi çok olan krem çikolatalardan sürmek yerine evde kendimizin yaptığı reçellerden tüketmelerini sağlamak için yani çocuklarımıza reçeli sevdirmek için reçelin kıvamı oldukça önemlidir. Bu nedenle tam kıvamında yapılan reçeller muhteşem bir görüntüye sahip olur ve çocukların iştahlarını kabartır. Bin bir zahmetle ve özenerek yaptığınız reçelin kıvamı koyu olduğunda kesinlikle moralinizi bozmayın. Elbette ki bir çaresi vardır. Peki koyu olan reçel nasıl sulandırılır? Şimdi bu soruyu açıklığa kavuşturalım. Bu sorunu yaşayan kişiler için bazı çözüm yolları önereceğim umarım işinize yarar.

Koyu reçel nasıl sulandırılır, reçel yaparken reçelin istenilen kıvama gelip gelmediğini anlamak için küçük bir tabağın içindeki soğuk suyun içerisine reçelden tahta kaşık yardımıyla alın.
Soğuk suyun içinde reçeliniz yayılmadan kalıyorsa reçel kıvamına gelmiştir. Ancak soğuk suyun içerisinde reçeliniz dağılarak yayılıyorsa, biraz daha kaynatılmaya ihtiyacı vardır. Eğer reçel fazla kaynadıysa, bu durumda reçel koyulaşır. Bu sorunu reçele su ilave ederek gidermeniz mümkün değildir. Yapacağınız işlem ayrı bir tencerenin içerisinde 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatarak koyu olan reçelin çerisine ilave etmektir. Koyu yapılan reçeller için başka bir yöntem ise yaptığınız reçelin yeniden daha sulusunu yaparak koyu olan reçelin içerisine ilave etmektir. Bu şekilde reçeliniz daha kıvamlı olacaktır.
19.01.2024 20:31:13
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır"
Reçel yapmayı ve yemeyi ailecek çok severiz. Normalde reçeli çok kimseler sabah kahvaltısında tüketir. Fakat biz canımızın çektiği günün her saatinde reçel tüketmeye çalışıyoruz. Dün bir reçel yaptım ama çok koyu olmuş. Acaba koyu reçel nasıl sulandırılır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Zaime . 03.11.2018 14:36:53
Şerbeti sıcak mı dökeceZ soğuk mu
Rüveyda Çelik . 22.06.2019 21:23:08

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024