Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. Bu hususta reçeli yaparken ve muhafaza edeceğimiz zaman, dikkat edeceğimiz konular, reçelimizin bozulmadan daha fazla ömürlü muhafaza edilip, tüketilmesinde bize yardımcı olacaktır.

Reçelimizin şekerlenip küflenmesini önlemek için, yapacağımız reçelin içeriğinde mutlaka limon suyu kullanmalıyız. Limon suyu kullanılmadığı ya da limon suyunun yerine limon tuzu kullanıldığı zaman bu reçelin şekerlenmesine sebep olacaktır. Aynı zamanda saklama aşamasında reçelimizi koyduğumuz cam kavanozun kapağının tam ve sıkıca kapatılmasına dikkat etmez isek, hava alacak olan reçelimiz şekerlenip bozulacaktır. Yine reçel yapımı aşamasında mutlaka tahta kaşık kullanılmalıdır. Aksi taktirde kullanılan demir kaşık, reçelin şekerlenip, küflenmesine sebebiyet vermektedir.

Yapmış olduğumuz reçelimizin şekerlenip bozulmaması için, yapacağımız reçel için ayıracağımız meyvelerin, taze ve çürük olmamasına çok dikkat etmeliyiz. Çürük olan meyveler reçelin, çabuk şekerlenip bozulmasına sebebiyet verecektir. Kaynamakta olan reçelin kaynarken üzerinde oluşan köpüğü, kaynama işlemi bittikten sonra mutlaka daha önceden sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeç ile almalıyız. Reçelin üzerinde oluşan köpüğü alacağımız süzgeç, sıcak suya batırılmaması ve madeni değil ise bu reçelinin kısa zamanda şekerlenip, bozulmasına sebep olacaktır.
Eğer kaynayan reçelin köpürmesini istemiyorsak, reçel kaynarken içerisine atacağımız çok az bir miktar tereyağı reçelin köpürmesine engel olma noktasında bize yardımcı olacaktır.

Hazırlayacağımız reçelin şekerlenmesine engel olmak için dikkat etmemiz gereken hususlardan bir tanesi ise hazırlayacağımız reçelin içerisine katacağımız şeker miktarını ayarlayabilmektir. Reçelde kullanacağımız şeker miktarı ne az ne de çok olmalıdır. Az ya da çok kullanılan şeker, hazırlamış olduğumuz reçelin, sulanarak bozulmasına ve kaynatıldıktan kısa bir süre sonra hemen bozulacağına sebebiyet verir. Aynı zamanda reçelin şekerlenip küflenmesine neden olacaktır. Kavanozlara koyduğumuz reçelli saklama aşamasına geçmeden önce, reçelin hava alıp, şekerlenip, küflenmesine engel olmak için, içerisine reçeli koyduğumuz kavanozun kapak kısmına hava geçişini önleyecek kâğıt veya naylon koyduktan sonra, kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Hazır olan reçelimizi ışık almayan, serin ve rutubetsiz bir yerde saklar isek, bu reçelimizin şekerlenip, küflenip ve bozulmasına engel olacaktır. Aynı zamanda uzun süre muhafaza edilmesinde de bizlere yardımcı olacaktır. Dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da reçelimizi tüketmeye başladığımız zaman yani, reçelin kapağını açtıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza etmeliyiz. Aksi taktirde, reçelimiz hem şekerlenir hem de küflenerek bozulur.
19.01.2024 10:54:40
Reçel Neden Şekerlenir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Reçel Neden Şekerlenir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

3 Yorum Yapılmış "Reçel Neden Şekerlenir"
Reçelin şekerlenmesini önlemek için piştikten sonra içine bir aspirin ezerek atınız. Yıllar önce bir aile büyüğümüz öğretmişti, yaptığım vişne reçeli uzun zaman yapıldığı gün gibi durdu.
Çiğdem Payza . 31.03.2018
Sizden ricam yardımcı olun gecen gün kayısı receli yaptım bayya cok yaptım ama icine limon suyu koymayı unuttum tekrar nasıl eklerim koymasam sorun nedir
Efsane . 03.08.2018
Geçen yıl yaptığım Karadut reçelimin içinde, taş gibi, cam gibi çok sert maddeler oluşmuş. Ne olduğunu anlamak için yıkadım ama, çözülmedi madde ortaya çıkmadı. Suda beklettim 2 gün taş beklerken dutlar ortaya çıktı. Başına böyle birşey gelen var mı? Normal bir şekerlenme değil, neden olur?
Sevinç . 28.07.2021 11:51:23

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024