Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Ayva reçeli nasıl yapılır, ayva reçeli mutfaklarda geleneksel hale gelen reçel türlerinden biridir. Herkesin severek tükettiği, yararlı hafif reçellerden biridir. Evde henüz yapmadıysanız bile annenizin yaptığı ayva reçelini tatmış olmalısınız. Bazıları ayvayı meyve olarak pek fazla tüketmeyi sevmeseler bile, bu şekilde reçel halini severler. Üstelik reçel yapımında kullanılan diğer meyvelere göre daha dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Reçelin içinde diri özellikte ayvanın tadını kolayca alabiliyorsunuz. Her yiğidini bir yoğurt yiyişi gibi, herkesin reçel yapım şekli vardır. Bunu bazıları ayvayı rende yaparak hazırlar, bazıları da ayvayı minik küpler ya da jülyen tarzda doğrayarak hazırlar. Bazıları ise, ayvayı tam olarak tatmak ister ve biraz daha iri doğrayarak reçelini yapar. Bu konuda tercihi size bırakalım. Eğer rende yaparak hazırlamak isterseniz, biraz marmelat tadında hazırlamış olacaksınız. Şimdi birlikte ayva reçelini hazırlamaya başlayalım. Ayva reçeli için gerekli malzemeler - 2 kg ayva
- 2 kg toz şeker
- Yarım limon suyu
Ayva reçeli yapımı Size verdiğimiz malzeme miktarını istediğiniz ölçüde orantılı şekilde azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. Reçeli hazırlamak için önce ayvaları hazırlayalım. Ayvaların kabuklarını soyarak, dilediğiniz gibi doğrayın. Daha önce dediğimiz gibi küçük parçalara ya da iri doğrayarak ayvaları hazırlayabilirsiniz. Biz biraz diri olması için ayvaları iri doğradık. Ayvaları soyarken çekirdeklerini kenara ayırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü pişirme sırasında çekirdekleri içine atarsanız ayva reçelinin rengi daha kırmızı olur. Bu arada ayvaları soyarken renkleri kararmasın diye içine az limon suyu ve su konulan suyun içine koyun. Doğrama işlemi bitince uygun bir tencereye ayvaları koyun ve üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Dediğimiz gibi ayva çekirdeklerini de içine koyabilirsiniz. Tencerede su kaynayınca, içine toz şekeri ilave edin ve ocağın altını kısın. Burada malzeme reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatmalısınız. Bu arada oluşan köpükleri bir kevgirle toplayın. Reçel pişmesine yakın içine limon suyunu ilave edin. Daha sonra bir taşım kaynatarak, ocağın altını kapatın. Bundan sonra ayva reçelini cam kavanozlara koyun. Ancak kavanozların kapaklarını kapatmayın, sadece bir tülbentle örtün. Reçel oda sıcaklığına gelince kavanozların kapaklarını kapatarak, kavanozları serin ve kuru bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Artık bu lezzetli ayva reçelini sizlerde hazırladığınız. Kahvaltılarda, tatlılarınızda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 26.10.2018 08:31:40 Ayva Reçeli Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli Nasıl Yapılır" Canım bu aralar çok ayva çekiyor hamile bir kadın olsam anlayacağım ama her kış genelde canım çeker ama her zaman bulamadığımdan ayva alayım da reçelini yapayım dedim ayva çok farklı bir meyve olduğundan tadı da farklı o yüzden eeçelinin tarifide özeldir diye düşünüyorum nasıl püf noktaları varnasıl yapılırsa lezzetli olur Şahadet . 02.11.2018 23:45:46 CEVAP YAZ |  | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad... |  | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de... |  | Taze Kayısı Reçeli | Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend... |  | Ham İncir Reçeli | Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz... |  | Çilek Reçeli Kıvamı | Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard... |  | Reçel Nasıl Saklanır | Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini... |  | Karadut Reçeli | Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı... |  | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri... |  | Kırmızı Erik Reçeli | Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm... |  | Oktay Usta Kayısı Reçeli | Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah... |  | Beyaz Dut Reçeli | Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet... |  | Reçel Neden Şekerlenir | Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ... | | | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | | Taze Kayısı Reçeli | | Ham İncir Reçeli | | Çilek Reçeli Kıvamı | | Reçel Nasıl Saklanır | | Karadut Reçeli | | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | | Kırmızı Erik Reçeli | | Oktay Usta Kayısı Reçeli | | Beyaz Dut Reçeli | | Reçel Neden Şekerlenir | | Oktay Usta Çilek Reçeli | | Kozalak Reçeli | | Şekersiz Çilek Reçeli | | Kiraz Reçeli | | Yeşil Erik Reçeli | | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır | | Şekersiz Reçel | | Erkek İncir Reçeli | | Kivi Reçeli | | Yabani İncir Reçeli | | Limon Reçeli | | Muz Reçeli | | Karpuz Reçeli | | Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları | | Dağ Çileği Reçeli | | Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır | | Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır | | Kuru İncir Reçeli | Popüler İçerik | Oktay Usta Çilek Reçeli Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard... | Kozalak Reçeli Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök... | Şekersiz Çilek Reçeli Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ... | Kiraz Reçeli Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ... | Yeşil Erik Reçeli Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h... | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi... | |