Ayva Reçeli Nasıl Yapılır

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır

Ayva reçeli nasıl yapılır, ayva reçeli mutfaklarda geleneksel hale gelen reçel türlerinden biridir. Herkesin severek tükettiği, yararlı hafif reçellerden biridir. Evde henüz yapmadıysanız bile annenizin yaptığı ayva reçelini tatmış olmalısınız. Bazıları ayvayı meyve olarak pek fazla tüketmeyi sevmeseler bile, bu şekilde reçel halini severler. Üstelik reçel yapımında kullanılan diğer meyvelere göre daha dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Reçelin içinde diri özellikte ayvanın tadını kolayca alabiliyorsunuz. Her yiğidini bir yoğurt yiyişi gibi, herkesin reçel yapım şekli vardır. Bunu bazıları ayvayı rende yaparak hazırlar, bazıları da ayvayı minik küpler ya da jülyen tarzda doğrayarak hazırlar. Bazıları ise, ayvayı tam olarak tatmak ister ve biraz daha iri doğrayarak reçelini yapar. Bu konuda tercihi size bırakalım. Eğer rende yaparak hazırlamak isterseniz, biraz marmelat tadında hazırlamış olacaksınız. Şimdi birlikte ayva reçelini hazırlamaya başlayalım.

Ayva reçeli için gerekli malzemeler

  • 2 kg ayva
  • 2 kg toz şeker
  • Yarım limon suyu

Ayva reçeli yapımı

Size verdiğimiz malzeme miktarını istediğiniz ölçüde orantılı şekilde azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. Reçeli hazırlamak için önce ayvaları hazırlayalım. Ayvaların kabuklarını soyarak, dilediğiniz gibi doğrayın. Daha önce dediğimiz gibi küçük parçalara ya da iri doğrayarak ayvaları hazırlayabilirsiniz. Biz biraz diri olması için ayvaları iri doğradık. Ayvaları soyarken çekirdeklerini kenara ayırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü pişirme sırasında çekirdekleri içine atarsanız ayva reçelinin rengi daha kırmızı olur.

Bu arada ayvaları soyarken renkleri kararmasın diye içine az limon suyu ve su konulan suyun içine koyun. Doğrama işlemi bitince uygun bir tencereye ayvaları koyun ve üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Dediğimiz gibi ayva çekirdeklerini de içine koyabilirsiniz. Tencerede su kaynayınca, içine toz şekeri ilave edin ve ocağın altını kısın. Burada malzeme reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatmalısınız. Bu arada oluşan köpükleri bir kevgirle toplayın. Reçel pişmesine yakın içine limon suyunu ilave edin. Daha sonra bir taşım kaynatarak, ocağın altını kapatın.

Bundan sonra ayva reçelini cam kavanozlara koyun. Ancak kavanozların kapaklarını kapatmayın, sadece bir tülbentle örtün. Reçel oda sıcaklığına gelince kavanozların kapaklarını kapatarak, kavanozları serin ve kuru bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Artık bu lezzetli ayva reçelini sizlerde hazırladığınız. Kahvaltılarda, tatlılarınızda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 26.10.2018 08:31:40

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli Nasıl Yapılır"
Canım bu aralar çok ayva çekiyor hamile bir kadın olsam anlayacağım ama her kış genelde canım çeker ama her zaman bulamadığımdan ayva alayım da reçelini yapayım dedim ayva çok farklı bir meyve olduğundan tadı da farklı o yüzden eeçelinin tarifide özeldir diye düşünüyorum nasıl püf noktaları varnasıl yapılırsa lezzetli olur
Şahadet . 02.11.2018 23:45:46
CEVAP YAZ
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend...
Ham İncir Reçeli
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini...
Karadut Reçeli
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm...
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Reçel Nasıl Saklanır
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Kırmızı Erik Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Oktay Usta Çilek Reçeli
Kozalak Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Kiraz Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Şekersiz Reçel
Erkek İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Limon Reçeli
Muz Reçeli
Karpuz Reçeli
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Dağ Çileği Reçeli
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kuru İncir Reçeli
Popüler İçerik
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli
Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018