Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli

Hurma, ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülkede tüketilen bir yiyecek türüdür. Peygamber Efendimizin zamanında da tüketilen hurma, o zamandan günümüze kadar hala çok sevilen bir gıdadır. Hurma özellikle Mekke ve Medine'de yetişen bir meyvedir. Hurmanın insan vücuduna birçok yararı bulunmaktadır. Hurmayı çok sevdiğimiz kadar, biz Türkler kahvaltıda reçel tüketmeyi de çok severiz.

Reçel, kahvaltı masalarımızda en çok sevilen ve tüketilen kahvaltılıklardan biridir. Bugün sizlere iki sevilen ürünü birleştirerek yeni bir tarif sunacağım: Hurma reçeli. Hurma reçeli, herkes tarafından çok bilinmeyen ancak yiyenlerin vazgeçemeyeceği bir tariftir. Hurma reçelinin yapımı, diğer reçellere benzer şekilde gerçekleştirilir. Yapımı oldukça kolay olan bu reçelin, dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. Bu püf noktalarına dikkat edilmediğinde reçelin kıvamı tutmayabilir ve istediğiniz lezzeti elde edemeyebilirsiniz. Hurma reçeli için verilen tarife tam olarak uyulduğunda, reçeliniz çok güzel olacaktır. Şimdi bu lezzetli tarifin detaylarına geçelim. Şimdiden kolay gelsin.

Hurma Reçeli için Gerekli Malzemeler

  • 200 gram cennet hurması
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 4 adet karanfil

Hurma Reçeli Nasıl Yapılır?

Hurma reçeli için ilk olarak hurmaları iyice yıkayın. Yıkarken ılık su kullanmanız, hurmaların daha rahat soyulmasını sağlar. Yıkadıktan sonra hurmaların suyunun süzülmesi için bir süre bekleyin. Suyu süzüldükten sonra hurmaları soyun. Soyduğunuz hurmaları bir tencereye alın ve üzerine bir bardak şekeri döküp, bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Bu şekilde bekletirseniz hurma şekeri içine iyice çekecektir. Şeker miktarı az gibi görünebilir, ancak hurma kendiliğinden çok şekerli olduğu için bu ölçü yeterli olacaktır.

Bir gün beklettikten sonra sıcak suyu ekleyip tencereyi ocağın üzerine koyun. Kaynamaya başlayana kadar hurmayı sürekli karıştırın. Karıştırmadaki amaç, hurmanın şekeri iyice içine alması ve birbirine yapışmamasıdır. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ve karanfili ekleyip bir süre daha kaynatın. Hurmanın tamamen piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın. Reçeli koyacağınız kavanozun içine sıcak sıcak reçeli koyup hemen ağzını kapatın. Tüm malzemeyi aynı şekilde yaptıktan sonra kavanozları ters çevirip buzdolabında bekletin. Hurma reçeliniz hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nevin

28 Mayıs 2024 Salı

İyi günler ben arkadaşlara kahvaltıya gittik ve masada bir reçel vardı yedim. Sordum hurma reçeli dediler. Ama çok lezzetliydi hala tadı damağımda kaldı ve bende evimde yapmak istiyorum. Size zahmet hurma reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır bir bilgi verirseniz.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba,

Hurma reçeli yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

- 1 kg hurma
- 750 g toz şeker
- 1 limonun suyu
- 1 su bardağı su

Yapılışı:

1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara kesin.
2. Bir tencereye hurmaları alın, üzerine şekeri ekleyin ve bir gece bekletin.
3. Ertesi gün, tencereye suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
4. Hurmalar yumuşayıp şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
5. Reçel kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
6. Sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Iğdır Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Iğdır Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Güncel

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı