Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma reçeli; Hurma bizim de ülkemiz dahil olmak üzere birçok ülkede tüketilen bir yiyecek türüdür. Hurma bildiğiniz gibi Peygamber efendimizin zamanında da tüketilen, o zamandan günümüze kadar hala çok sevilen bir yiyecektir. Hurma özellikle Mekke ve Medine de yetişen bir yiyecektir. Hurmanın bildiğiniz üzere insan vücudunda birçok şey için yararı yani faydası var. Hurmayı çok sevdiğimiz kadar biz Türkler daha doğrusu herkes kahvaltıda reçel tüketmeyi çok severiz.

Reçel kahvaltı masalarımızda, sofralarımızda en çok sevilen ve çok tüketilen kahvaltılıklardan bir tanesidir. Ben de bugün sizlere iki sevdiğiniz ürünü birleştirip yeni bir tarif vereceğim. Hurma reçeli çok yapılmayan herkes tarafından çok bilinmeyen ancak yiyen herkesin vazgeçemeyeceği bir tarif hurma reçeli. Hurma reçelinin yapımı da tıpkı diğer reçellere benzer aynı şekilde yapılır. Yapımı oldukça kolay olan bir reçeldir hurma reçeli ancak dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var elbette. Bu püf noktalarına dikkat edilmediği takdirde reçelin kıvamı tutmayabilir. Böyle olunca da tabi istediğiniz lezzeti bulamayabilirsiniz. Hurma reçeli için verilen tarife tam uyulduğu zaman reçeliniz çok güzel olacaktır. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Hurma reçeli için gerekli olan malzemeler
  • 200 gram cennet hurması
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 4 adet karanfil
Hurma reçeli nasıl yapılır?

Hurma reçeli için ilk olarak hurmaları çok iyi bir şekilde yıkayın. Yıkar iken ılık su kullanın. Yıkadıktan sonra bir süre süzülmesi için bekleyin. Suyu süzüldükten sonra hurmaları soyun. Ilık su ile yıkayın dememin sebebi de rahat soyulması için zaten. Hurmaları soyduktan sonra bir tencereye alın ve üzerine bir bardak şekeri döküp bu şekilde bir gece yani bir gün boyunca böyle bekletin. Bu şekilde bekletirseniz eğer hurma şekeri içine iyice çekecektir. Ölçü olarak şeker belki az gelebilir ancak hurma kendinden çok şekerli olduğu için bu şeker ölçüsü iyi olacaktır. Bir gün bu şekilde bekledikten sonra sıcak suyu ekleyip ocağın üzerine koyun. Kaynamaya başlayana kadar hurmayı sürekli karıştırın. Karıştırmadaki amaç hurmanın şekeri içerisine iyice alması ve birbirine yapışmaması. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ve karanfili ekleyip bir süre daha kaynatın. Tam anlamı ile hurmaların piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın. Reçeli koyacağınız kavanozun içerisine sıcak sıcak reçeli koyup hemen ağzını kapatın. Tüm malzemeyi aynı şekilde yaptıktan sonra kavanozları ters çevirip buzdolabında bekletin. Hurma reçeliniz hazır.

Afiyet olsun.

Hurma Reçeli Yorumları

soru

Nevin

08 Eylül 2018 Cumartesi

İyi günler ben arkadaşlara kahvaltıya gittik ve masada bir reçel vardı yedim. Sordum hurma reçeli dediler. Ama çok lezzetliydi hala tadı damağımda kaldı ve bende evimde yapmak istiyorum. Size zahmet hurma reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır bir bilgi verirseniz.

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Popüler İçerikler

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva Reçeli Oktay Usta

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6