recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Hurma Reçeli

Hurma reçeli; Hurma bizimde ülkemiz dahil olmak üzere bir çok ülkede tüketilen bir yiyecek türüdür. Hurma bildiğiniz gibi Peygamber efendimizin zamanında da tüketilen, o zamandan günümüze kadar hala çok sevilen bir yiyecektir. Hurma özellikle Mekke ve Medine de yetişen bir yiyecektir. Hurmanın bildiğiniz üzere insan vücudunda birçok şey için yararı yani faydası var. Hurmayı çok sevdiğimiz kadar biz Türkler daha doğrusu herkes kahvaltıda reçel tüketmeyi çok severiz . 
Reçel kahvaltı masalarımızda, sofralarımızda en çok sevilen ve çok tüketilen kahvaltılıklardan bir tanesidir. Bende bugün sizlere iki sevdiğiniz ürünü  birleştirip yeni bir tarif vereceğim. Hurma reçeli çok yapılmayan herkes tarafından çok bilinmeyen  ancak yiyen herkesin vazgeçemeyeceği bir tarif hurma reçeli. Hurma reçelinin yapımı da tıpkı diğer reçellere benzer aynı şekilde yapılır. Yapımı oldukça kolay olan bir reçeldir hurma reçeli ancak dikkat edilmesi gereken bir kaç püf noktası var elbette. Bu püf noktalarına dikkat edilmediği takdirde reçelin kıvamı tutmayabilir. Böyle olunca da tabi istediğiniz lezzeti bulamayabilirsiniz. Hurma reçeli için verilen tarife tam uyulduğu zaman reçeliniz çok güzel olacaktır  . Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine. O zaman şimdiden kolay gelsin.  

Hurma reçeli için gerekli olan malzemeler
  • 200 gram cennet hurması
  • 3 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 1 çay bardağı tereyağ 
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 4 adet karanfil 
Hurma reçeli yapılışı,

Hurma reçeli için ilk olarak hurmaları çok iyi bir şekilde yıkayın. Yıkar iken ılık su kullanın. Yıkadıktan sonra bir süre süzülmesi için bekleyin. Suyu süzüldükten sonra hurmaları soyun. Ilık su ile yıkayın dememin sebebi de rahat soyulması için zaten. Hurmaları soyduktan sonra bir tencereye alın ve üzerine bir bardak şekeri döküp bu şekilde bir gece yani bir gün boyunca böyle bekletin. Bu şekilde bekletirseniz eğer hurma şekeri içine iyice çekecektir. Ölçü olarak şeker belki az gelebilir ancak hurma kendinden çok şekerli olduğu için bu şeker ölçüsü iyi olacaktır. Bir gün bu şekilde bekledikten sonra sıcak suyu ekleyip ocağın üzerine koyun. Kaynamaya başlayana kadar hurmayı sürekli karıştırın.Karıştırmadaki amaç hurmanın şekeri içerisine iyice alması ve birbirine yapışmaması. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ve karanfili ekleyip bir süre daha kaynatın. Tam anlamı ile hurmaların piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın. Reçeli koyacağınız kavanozun içerisine sıcak sıcak reçeli koyup hemen ağzını kapatın. Tüm malzemeyi aynı şekilde yaptıktan sonra kavanozları ters çevirip buzdolabında bekletin. Hurma reçeliniz hazır.

Afiyet olsun . 

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:57:45

Hurma Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hurma Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017