recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Reçel Çeşitleri

Reçel çeşitleri, reçel farklı meyve ve sebzelerin şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen kahvaltılık bir tatlı türüdür. Sizin için seçtiğimiz reçel tariflerinden yararlanarak sizde evinizde harika lezzette reçeller hazırlayabilirsiniz. Reçel tariflerini gelin hep birlikte göz atalım.

Reçel Çeşitleri

Mürdüm Eriği Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 1 kilo toz şeker
  • 750 ml su
  • 1 tane limon suyu

Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı

Mürdüm eriği bol su ile yıkandıktan sonra çekirdekleri ayıklanır. Ayıklanan erikler geniş bir tencereye alınarak üzerine su ilave edilerek ocağa alınır. Erikler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kabuklarını temizlemek için süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir. Püre haline gelen eriklerin üzerine toz şeker eklenerek ocağa alınır. Ocakta kıvam alana kadar kaynatılır. Ocaktan almadan birkaç dakika önce üzerine limon suyu eklenir ve bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Reçel ılıdıktan sonra hava almayacak şekilde cam kavanozlara paylaştırılarak muhafaza edilir.

Karadut Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo karadut
  • 1 litre su
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Karadut Reçeli Hazırlanışı

Karadutların üzerine yarım kilo kadar toz şeker ilave edilerek bir gece şekerde bekletilir. Ertesi gün yarım kilo toz şeker ve 1 litre su uygun bir tencereye alınarak kaynatılır. Şerbet kıvam aldıktan sonra üzerine bir gece şekerde beklemiş karadut eklenir. Malzemeler tahta kaşık yardımı ile hafif bir şekilde karıştırılır. Üzerine limon suyu eklenerek bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Reçel ılıdıktan sonra kavanozlara boşaltılarak saklanır.

Reçel Çeşitleri

Limon Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo limon
  • 1 tutam karanfil
  • 2 kilo toz şeker
  • 750 ml su
  • Yarım limon suyu

Limon Reçeli Hazırlanışı

2 kilo limon bol su ile yıkanır. Geniş bir tencereye su koyularak ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra yıkanan limonlar kaynar suya atılıp 3 dakika kadar bekletilir. Su süzülerek yine 3 defa aynı işlem uygulanır. Yumuşayan limonların kabukları rendelenir. Rendelenen limonlara karanfil ve toz şeker ilave edilerek 2 gün bekletilir. 2 gün sonra üzerine yarım limon suyu eklenerek ocağa alınır. 3 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak ılıması beklenir. Ilıyan reçel cam kavanozlara alınıp muhafaza edilir.

İncir Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo incir
  • 1 kilo toz şeker
  • 5 tane karanfil
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı su

İncir Reçel Hazırlanışı

İncirlerin kabukları güzelce soyulduktan sonra büyük bir tencereye alınarak 15 dakika kadar kaynatılır. Haşlanan incirlerin suyu süzülür. Ilıdıktan sonra hafifçe el ile sıkılarak acı suyu çıkartılır. Toz şeker ve su büyük bir tencereye alınarak ocağa koyulur. Üzerine karanfil ilave edilir. Şeker eriyene kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Şerbet kıvam alınca üzerine incirler eklenip 20 dakika kadar daha kaynatılır. Üzerine limon suyu eklenip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Ilıyınca kavanozlara paylaştırılır.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:59:16

Reçel Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Reçel Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017