Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut, ince kabuğuyla bilinen ve kendine has tatlı bir lezzeti olan bir meyvedir. Armut reçeli ise oldukça hoş ve lezzetlidir. Armut reçeli yapmak için büyük bir çaba gerekmez; yapımı basit, tadı ise oldukça güzeldir. En güzel armut reçeli, tam olgunlaşmış ve yumuşak armutlardan yapıldığında lezzetli olacaktır. Bu yüzden armut reçeli yaparken bu hususa dikkat edilmelidir.

Armut Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • Altı adet yumuşamış, tam olgunlaşmış armut
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
  • Armutları yıkamak için bir kap
  • Orta boy bir tencere

Armut Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle, altı adet armudu bir kapta, ezmeyecek şekilde dikkatlice yıkıyoruz. Armutların kabuklarını soyduktan sonra, dörde bölüp çekirdekli kısımlarını çıkarıyoruz. Soyulmuş ve doğranmış armutları tencereye koyuyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı limon suyunu ve üç su bardağı toz şekeri ekliyoruz. Tencereyi yüksek ateşe koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Armut reçeli kaynamaya başladığında, ocağın altını kısıyoruz. Armut reçelinin koyulaşması, diğer reçellere göre biraz daha zaman alır; bu yüzden reçeli çok kısık ateşte yaklaşık bir buçuk ila iki saat kadar kaynatıyoruz. Armut reçeli az kaynatıldığında hoşaf kıvamını alır, bu yüzden kaynatma süresine dikkat edilmelidir.

Armut reçelimiz kaynarken, reçel için ayarladığımız kavanozu sıcak suyun içerisine koyup bekletiyoruz. Reçel kavanozu alırken kapağının metal olmasına özen gösterilmelidir. Kaynama süresi dolmuş armut reçelimizi ocaktan alıyoruz. Önceden sıcak suya koyarak ısıttığımız kavanozu, reçelin bozulmaması amacıyla iyice kuruttuktan sonra, kaynatmış olduğumuz armut reçelini, kavanozda bir parmak boşluk kalacak şekilde, sıcak olarak içerisine aktarıyoruz ve kapağını hava almasını önlemek amacıyla sıkıca kapatıyoruz. İçerisine armut reçelini koyduğumuz kavanozu ters çevirerek soğumaya bırakıyoruz. Reçel soğuduktan sonra serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edilmelidir. Kapağını açıp kullanmaya başladıktan sonra ise mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri