Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Kuru gül reçeli nasıl yapılır, Kuru gül yapraklarından hazırlanan bu reçel muhteşem bir kokuya ve eşsiz bir lezzete sahiptir. Fakat dikkat edilmesi gereken konulardan biri gül reçeli mutlaka katmerli kokulu güllerden yapılmalıdır. Diğer kokusuz gül yapraklarından reçel yapılmamaktadır. Bunu bilerek gül reçeli yapacağınız zaman mutlaka katmerli gül yapraklarını toplamalısınız. Ayrıca gül reçeli pişirildikten sonra buzdolabında saklamak yerine serin güneş görmeyen karanlık yerlerde muhafaza edilmelidir. Böylece reçelde şekerlenme olmaz. Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçel gül yapraklarıyla yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Eşsiz gül tadı ve muhteşem bir kokuya sahip olan kuru gül reçelini mutlaka denemelisiniz. Kuru gül reçeli nasıl yapılır diyorsanız işte tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Kuru gül reçeli yapmak için gerekli olan malzemeler

  • 150 gram kuru katmerli gül yaprakları
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Kuru gül reçeli nasıl yapılır?


Kuru gül yapraklarını öncelikle bir sudan geçirin. Gül yapraklarını biraz beklettikten sonra tencere içerisine su ekleyerek içine toz şekeri ilave edin. Ocağın altını açın ve toz şeker su içerisinde eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kuru gül yapraklarını su içerisine ilave edin. Tencere içerisindeki su kaynayana kadar ocağın ateşini orta dereceye ayarlayın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynaması için ocağın altını düşük bir dereceye getirin. Kaynayan su ve gül yaprakları özleşene kadar kaynatın. Tencere içerisindeki karışım koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Karışımın kıvamı şurup kıvamına gelince limon suyunu da ilave edin. Limon suyu eklendikten sonra 5 dakika kadar karışımı kaynatmaya devam edin. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve hazırlanan kuru gül reçelini tencere içerisinde soğumaya bırakın. Reçel soğuyunca kavanozlara alarak kapaklarını sıkıca kapatın. Hazırlanan reçelleri artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Kuru gül reçelini artık kahvaltılarda kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 10:22:36
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır"
Muhteşem bende yapacam gülleri kuruttum Afiyet olsun emeğinize sağlık teşekkür ederim
Hava Akbaş . 23.05.2021 15:35:33
CEVAP YAZ
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya'da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Ben ...
Ham İncir Reçeli
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip, reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini, ...
Karadut Reçeli
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılırken...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amac...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırmızı ...
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. Bu h...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Reçel Nasıl Saklanır
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Kırmızı Erik Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Oktay Usta Çilek Reçeli
Kozalak Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Kiraz Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Şekersiz Reçel
Erkek İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Limon Reçeli
Muz Reçeli
Karpuz Reçeli
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Dağ Çileği Reçeli
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kuru İncir Reçeli
Popüler İçerik
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli
Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024