Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli, Elma, rengi olan kırmızıdan (Al) adını alan ve gülgiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türüdür. Elmanın anavatanı Orta Asyadır ve tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Besin değeri oldukça yüksek ve oldukça da lezzetli bir meyvedir. Rengi ve mevsim özelliklerine göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Ülkemizde elma deyince akla ilk gelen şehir Amasya 'dır. Elma reçeli yapan kişiye, yapıldığı yöreye göre birçok farklı tarife sahiptir ancak genel olarak şu şekilde yapılır.

Elma reçeli malzemeleri
  • 1.500 gram soyulmuş ve küp-küp doğranmış elma
  • 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 3 adet karanfil
  • 3 adet kabuk tarçın
Elma reçeli nasıl yapılır?

Soyulmuş ve doğranmış olan elmalar çekirdekleri ayıklanarak reçel için hazırlanır. Su ve şeker tencereye koyularak kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Kaynayan şerbetin üzerine elma, karanfil ve tarçın da eklenerek kaynatmaya devam edilir. Kaynayan reçelin altı kısılır ve taşmaması için tencerenin ağzı açık bırakılır. Elmalar pişinceye kadar kaynama işlemine devam edilir. Elmaların pişmesi ve reçelin kıvamını almasıyla birlikte limon tuzu veya limon suyu üzerine eklenir ve bu şekilde beş dakika kadar kaynatılır.

Soğuyan elma reçeli cam kavanozlara yerleştirilir ve ağzı sıkı bir şekilde serin yerde muhafaza edilir.

Elma Reçeli Yorumları

soru

Melâ

01 Ekim 2018 Pazartesi

Merrhaba, ben son iki sene içerisinde 3 kez elma reçeli yaptım. İk bir ay herhangi bir ssorun yok ama nedense birkaç ay sonra şekerlenme oluşuyor. Bu nedenle reçelin çoğu bboşa gidiyor. Bunun için yapılabilecek bir işlem var mıdır? Bu şekerlenme durumunun tam olarak nedenleri ne olabilir?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6