recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları, içinde bulunduğumuz günler çileğin bol bulunduğu günler ve bu nedenle çilek reçeli yapmanın tam zamanı. Bu durumda her şey mevsiminde hazırlanırsa daha lezzetli olur sözünden yola çıkarak harika bir çilek reçeli hazırlayabiliriz. İster hemen tüketmek amacıyla ister kış için saklamak amacı ile hazırlanan çilek reçelimizi bir kaç önemli püf noktasına da dikkat ederek hazırlarsak sevdiklerimiz ve kendimiz için mükemmel bir çilek reçeli ziyafeti çekebiliriz. Şimdiden afiyet olsun dileklerimle

Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg kokulu reçellik çilek
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım adet limon suyu

Çilek Reçeli Hazırlanışı

Çilek reçeli hazırlığımıza ilk olarak çilekleri ayıklayıp yıkayarak başlayalım. Ardından yıkanan çileklerin suyunu süzdürdükten sonra derin uygun bir tencereye alalım. Çileklerin üzerine 1 kg toz şekeri gezdirerek dökelim ve en az 8-10 saat kadar çilekler sulanıncaya kadar beklemeye bırakalım. En uygun zaman ise akşamdan sabaha kadar bekletilmesidir. Ardından şeker ilave edilen çilek sulandıktan sonra reçel tenceresini ocağa koyalım ve önce reçel kaynayıncaya kadar harlı ateşte reçel kaynadıktan sonra ise kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatmaya devam edelim. Bu esnada tencerenin üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayarak alalım. Daha sonra kaynayarak kıvam alan çilek reçelimizin üzerine yarım adet limon suyu ilave ederek 5-6 dakika kadar daha kaynatarak reçelimizi ocaktan alalım. Yaklaşık olarak reçelimizin kaynama süresi 20-25 dakika kaynadıktan sonra reçelin kıvamı ne çok sıvı nede çok koyu bir kıvam alıyor. Ama reçelin kıvamını ayarlamak herkesin kendi damak tadına kalmış isterseniz daha sıvı isterseniz daha yoğun olarak reçelinizi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Çilek Reçeli Püf Noktaları

  • Kaynayan reçelin üzerinde biriken köpükleri toplamak yerine reçelin içine ufak bir miktar tereyağı eklemek reçeli çok daha parlak yapacaktır.
  • Reçeli kaynatırken özellikle derin ve geniş bir tencere kullanılmalıdır ve tencerenin kapağının da kesinlikle kapatılmaması gerekiyor. Çünkü kapak kapanırsa reçelin rengi kararır.
  • Reçel yaparken çelik tencere pişireceksek, ocağın altını kapatma süresini 5 dakika öncesine indirelim. Çünkü çelik tencerenin verdiği ısı yoğunluğu ile reçel kaynamaya devam edecektir. Yine ocağın altını kapattıktan sonra reçelin ilk sıcaklığının çıkmasını 5 dakika kadar bekledikten sonra reçelin kararmaması için başka bir kabın içine boşaltarak soğumasını bekleyelim.
  • Hazırlanan reçel hemen tüketilmeyerek kış için saklanacaksa reçeli ocaktan aldıktan yaklaşık 10 dakika kadar sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurarak kapağının sıkıca kapatılarak kavanozun ters çevrilmesi gerekir. Çünkü reçel bu şekilde saklanırsa uzun zaman bozulma veya küflenme yapmadan kış boyu saklanabilir.
  • Ancak reçeli hemen yemeye başlayacaksak reçel iyice soğumadan kavanozun kapağını kapatmayalım. Aksi halde reçel küflenir.
  • Hazırlanan reçeli mümkün olduğu kadar az karıştırmaya özen gösterelim. Yoksa çilekler veya reçel yapılan hassas yumuşak meyveler ezilebilir.
  • Reçelin pişirme esnasında kesinlikle başından ayrılmamak gerekir. Çünkü reçel kaynarken sürekli köpüklenecektir ve bu köpüklerin toplanması oldukça önemlidir.
  • Unutulmaması gereken bir gerçek hazırlanan reçelin kıvamı ne kadar yoğun olursa dayanma süresinde oldukça fazla olur ve küflenme veya bozulma yaşanmaz.
  • Hazırlanan reçelin meyvesi ve şeker miktarı birebir eşit ölçülerde olmalıdır. Aksi halde şeker meyveden fazla olursa reçel mutlaka şekerlenecektir.

Özellikle iyi malzeme seçilerek ve püf noktalarına dikkat edilerek hazırlanan çilek reçeli görüntüsü ve lezzeti ile sizleri oldukça mutlu edecektir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:29:24

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017