recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Mandalina Reçeli

Mandalina reçeli, oldukça lezzetli bir reçel olmakla birlikte yapımı da bir o kadar zevkli ve kolaydır. Şimdi mandalina reçelinin yapılışı ve malzemelerini sıralayalım.

Mandalina reçeli için malzemeler;

  • 3 adet orta boy mandalina
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane kakule
  • 1 tane kuru karanfil
  • 1 çay kaşığı limon tozu
Mandalina reçelinin yapılışı; birbirine yakın boyutlarda seçilen mandalinaları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerlerine bol su ekleyerek bir saate yakın kaynatın. Kaynattığınız mandalinaları süzüp üzerine tekrar soğuk su ekleyerek bir saat daha kaynatın. Başka bir tencereye üç su bardağı şeker, bir buçuk su bardağı suyu alarak içerisine kakule ve karanfili ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Kaynayan şerbet kıvam almaya başladığı zaman, kaynattığınız mandalinaları tekrar süzün ve  üzerine soğuk su ekleyerek biraz soğutun. Keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyin. Dilimlenen mandalinaları kaynayan şerbetin içerisine atın. On beş dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra içine limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Reçeli kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.

Mandalina Reçeli
Daha güzel mandalina reçeli yapmak için püf noktaları; kabuklu bütün halde hazırlanan mandalina reçelinde seçtiğiniz mandalinaların ince kabuklu olması oldukça önemlidir. Kabuk ve mandalinanın kendine has hafif acı ve asitli tadını hissetmek istemiyorsanız mandalinaları her gün sularını değiştirerek üç gün boyunca bekletmeniz ve sonrasında tarife göre reçeli hazırlamanız önerilir.  Mandalinaların ince kabuklu ve birbirini yakın küçük boylarda olmasını göz önünde bulundurun. Reçeli oda ısısında beklettikten sonra kavanozlara doldurun.

Mandalina reçeli için pişirme önerileri; isteğe göre acı suyunun çıkması için defalarca haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz mandalinaları soğuttuktan sonra dilimleyebilir ve şerbet karışımında bu şekilde pişirerek hazırlayabilirsiniz. Reçel kıvamını damak tadınıza göre kullanacağınız su miktarını azaltıp arttırarak arzu ettiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:05:12

Mandalina Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mandalina Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017