recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Ceviz Reçeli

Ceviz Reçeli, hazırlanışı oldukça meşakkatli olmasına rağmen leziz bir tada sahip olan çok güzel bir reçeldir. Genellikle Kıbrıs, Antakya, Azerbaycan ve Yunanistan gibi değişik bölgelerde oldukça meşhurdur. Herkesin bildiği klasik reçel türleri gibi tüketilmesinin yanı sıra tatlı olarak da tüketilir veya Türk kahvesi eşliğinde de ikram edilir. Güzel ve lezzetli bir ceviz reçeli yapmak için henüz olgunlaşmamış cevizler tercih edilerek hazırlanır. Temin edilecek cevizin reçel yapımına uygun olup olmadığına karar vermek aslında çok kolaydır ve bunu anlamak için cevize bir kürdan batırıldığında kürdanın cevizi kolay bir şekilde delmesi gerekir. Şayet kürdan cevize batırılırken güçlük çekiyorsanız ceviziniz reçel için uygun değildir ve reçellik ceviz mevsimini geçirmişiniz demektir. Bu nedenle ceviz reçeli hazırlamak için cevizlerin henüz iyice olgunlaşmadan toplanması gereklidir.

Ceviz Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg erik iriliğinde henüz olgunlaşmamış ceviz
  • 1 su bardağı dolusu kireç kaymağı
  • 1 kg toz şeker
  • 6 su bardağı dolusu su
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı kadar toz şeklinde limon tuzu

Ceviz Reçeli Hazırlanışı

Ceviz reçeli hazırlığımıza ilk olarak bir kabuk soyucu yardımıyla cevizlerin kabuğunun ince bir katını güzelce soyalım. Ardından kabukları soyulan cevizleri 5 litrelik olan pet su kabının içine koyduktan sonra cevizlerin üzerini 3-4 parmak aşacak kadar su ilave edelim. Daha sonra cevizlerin suyun içinde kararmalarını sağlamak için yaklaşık olarak 8-10 gün boyunca her gün düzenli olarak 4-5 defa bu suyu değiştirerek cevizlerin kararmalarını bekleyelim. Sekiz veya on gün sonrasında kararan cevizleri suyun içinden çıkartarak iyice bir kaç su yıkadıktan sonra uygun bir kabın içine alarak cevizlerin üzerini örtecek şekilde kireç kaymağı dökerek yaklaşık olarak 6-7 saat kadar cevizleri kireç kaymağında bekletelim. Verilen sürenin ardından cevizleri kireç kaymağından alarak iyice yıkadıktan sonra bir iki taşım kaynatalım. ( Kireç kaymağının hazırlanışı aşağıda yer alan püf noktaları kısmındadır) Kaynayan cevizleri tekrar bir iki su yıkayarak bir kürdan yardımıyla cevizlerin her birisini 4 veya 5 yerinden delelim.

Ceviz Reçeli

Daha sonra uygun bir tencereye 1 kg toz şeker ve 6 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatarak içine 5-6 adet karanfil ve cevizleri ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamakta olan ceviz reçelimiz kıvam aldıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu toz şekline getirilmiş limon tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra reçelimizi birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alalım. Ardından ceviz reçelimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak sıcak cam kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapattıktan sonra kavanozu ters çevirerek bu şekilde bir gün beklemeye bırakalım. Ceviz reçelimiz artık hazır hale geldi. Afiyet olsun... 

Ceviz Reçeli Hazırlamanın Püf Noktaları

Reçellik cevizlerin kabuklarını soyarken mutlaka plastik bulaşık eldiveni kullanmaya özen gösterin.

Ceviz Reçelinin Kıvamı Nasıl  Olmalıdır?

Ceviz reçelinin kıvam alıp almadığını anlamak için daha önceden dondurucuda iyice soğutulmuş bir kaseye reçeli damlatarak biraz bekleyerek reçelin akışkanlığını kontrol edelim, şayet kaseyi yan tarafa eğdiğinizde reçel su şeklinde akmıyorsa kıvam almış demektir.

Kireç Kaymağı Nasıl Hazırlanır?

Kireç kaymağı hazırlamak için uygun bir kabın içine 1 su bardağı sönmemiş toz kireç ve 3 litre kadar soğuk su ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla karıştıralım ve bu şekilde 4-5 saat kadar beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda kireç kabın dibine çökecek ve kirecin üzerinde duru bir su suyun üzerinde ise çok ince bir katman meydana gelecektir. Ardından 3 katmandan oluşan karışımın en üzerindeki katmanı bir kaşık yardımıyla toplayarak atalım. Daha sonra dibe çöken kireç tortusunu hareketlendirmeden özenle bir başka kabın içine aktaralım. Reçel yapımı için kullanılan kireç kaymağı ise ikinci katman olan duru sudur.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:02:54

Ceviz Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ceviz Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017