recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pastası, mozaik pastası v.b. yapılmaktadır. Tatlı denilince çoğumuz için akan sular durur. Tabi şunu belirtmeden de geçemeyeceğim içerisinde şeker olan her şey benim için çok lezzetlidir. Eğer sizlerde benim gibi iyi bir kabak severseniz oldukça yararlı bir besin olan balkabağı ile yapılan reçel tarifini de mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Böylece bildiğiniz reçel tariflerinin içerisine bir yenisini daha eklemiş olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin...

Balkabağı reçelinin için gerekli malzemeler:
  • 2 kilo toz şeker,
  • 2 litre kaynar su,
  • 2 kilo kabukları soyularak doğranmış balkabağı,
  • 2 tane karanfil,
  • 1 parmak büyüklüğünde kabuk tarçın,
  • Yarım limon suyu ya da bir tatlı kaşığı limon tuzu,
  • 250 gr. sönmemiş halde kireç,
  • Yaklaşık 3 litre su
Hazırlanışı: Balkabağı reçelinin yapımına bir gün önceden başlanılması gerekir. Benim vereceğim tarif Akdeniz yöresine aittir. Kireç kullanılmasının sebebi ise kabağın yumuşak bir meyve olmasındandır. Kireç sayesinde kabağın dışının sertleşerek daha lezzetli olması sağlanmaktadır. Sağlığa zararı bulunmadığından gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Bunun için derin bir tencerenin içerisinde 3 litre su ile kireci iyice açın ve bir gece bekletin. Oluşan kaymak görünümündeki kısmı atın. Dibine çöken tortuyu sakın suya karıştırmayın. Durgun kireçli suyu üzerinden derin bir kaba alın. Daha önceden küçük küçük dilimlediğiniz kabakları bu kireç suyunun üzerine boşaltın ve yaklaşık 20 saat kireçli suda bekletin. Daha sonra kabakları kireçden temizlendiğine emin olana kadar yıkayın. Üzerine su doldurarak bir kenarda bekletin.

Ayrı bir tencereye şeker ile 2 litre sıcak suyu koyun ve kısık ateşte  kaynatın. İçerisine karanfil, kabuk tarçın ve yaklaşık 2 saat temiz suda bekletilen kabakları da ilave edin. Kısık ateşte kabaklar pişip reçel kıvama gelene kadar kaynatın. Pişme derecesi kabağın cinsine göre değişir ama kabakların kıtır olacağını unutmayın. Reçeliniz kıvama geldiğinde ocağın altını kapatmadan evvel limon suyu ya da limon tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Eğer balkabağı reçelinizi uzun süre saklamak isterseniz küçük kavanozlara koyun. Ayrıca ocağı kapatır kapatmaz kavanozlara boşaltın ve ağzını iyice kapatarak ters çevirin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.11.2016 15:16:36

Balkabağı Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Balkabağı Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017