recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih edilen türlerin başında gelmektedir. Kayısı reçeli yapımında kullanılacak

Kayısı reçeli malzemeleri

  • 800 gram kayısı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 adet limon
  • Toz şeker

Kayısı reçeli yapımı

Yapım aşamasın da öncelikle istediğiniz miktarda kayısının alınıp iyice yıkanmasıyla başlar. Kayısılar yıkandıktan sonra keskin bir bıçak ile ortadan ikiye bölünüp çekirdeklerinin çıkarılarak tabağa alınır. Çıkarılan çekirdeklerin içi çıkarılarak ayrı bir yere konulur. Kayısılar tencereye alınarak üzerine belli bir miktarda toz şeker konulur. Çıkardığınız çekirdekleri de tencereye koyarak tencerenin ağzını kapatınız. Çoğunlukla gece boyunca tencere böyle bekletilir. beklendikten sonra yaklaşık olarak 45 dakika kaynatın. Ocaktan kaldırılmadan önce limon tuzunu üstüne ekleyiniz. arada kontrol ederek istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan kaldırınız. 

Kayısı Reçeli
Eğer çok koyu kıvamlı reçel sevmiyorsanız yaklaşık olarak 35 dakika kayna-tınız. Çünkü kaynatma süresi tadını büyük ölçüde değiştirmektedir. Bunca emekten sonra yaptığınız reçelin heba olmaması için buna çok dikkat edilmelidir. Kaynamakta olan reçeli kavanozlara koyarak ağzını çok sıkı bir şekilde kapatınız. Çünkü ağzı sıkı kapatılmadığı takdirde kavanozun hava alması muhtemel olduğundan dolayı yaptığınız reçelin istediğiniz gibi olmayacağı aşikardır. Tercihe bağlı olarak başta yaptığımız çekirdeklerin atılma işlemi yapılmayabilir. Çekirdekler tencereye atılmadan sade bir şekilde karılır içinin yenilmesi de bazı yörelerde tercih edilmektedir. Kavanozların bekleme süresi de çok önemlidir. 

Özellikle Malatya yöresinde kavanozların bekleme süresi yaklaşık 24 saattir. Kayısılarımızın diyarının Malatya olduğu unutulmadığı takdirde bu detaya uyulması halinde reçelimizin kalitesinin bir tık daha fazla olması muhtemeldir. Yapılan reçelin ana malzemesinin meşhur olduğu yörelerin tariflerine uyarak eşsiz tatlarda reçeller yapılacağı unutulmamalıdır.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:07:22

Kayısı Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kayısı Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017