Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru incir reçeli, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen incirlerin kullanılmasıyla yapılan geleneksel bir lezzettir. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirler, mevsiminde toplanarak en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli haline gelir. Tarih boyunca yaygın olarak yapılan ve günümüze kadar ulaşan bu reçel çeşidi, oldukça faydalı ve vitamin deposu olarak bilinir. Eskiden anneannelerimiz veya bu işten anlayan büyüklerimiz tarafından yapılan bu güzel tat, günümüzde de kahvaltılarda sıkça tüketilmektedir.

Kuru İncir Reçeli Yapımında Kullanılan Malzemeler
  • 1 buçuk kilogram kuru incir
  • 1 kilogram toz şeker
  • 2 buçuk litre su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı susam
  • 1 adet küçük limon

Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazırlamış olduğumuz incirleri bol su ile güzelce yıkayalım ve süzgece alarak sularının iyice süzülmesi için belirli bir süre bekleyelim. Sonrasında suyu süzülen incirleri küçük parçalara veya istediğiniz büyüklükte doğrayalım. Doğranan bu incirleri, önceden ocağın üzerine 20 dakika kaynamaya bırakmış olduğumuz suyun içine ekleyelim. Bu suya hazırlamış olduğumuz toz şekeri de ekleyelim ve 45 dakika kaynamaya bırakalım. Kaynayan incirlere birkaç damla limon suyu ilave edelim. Bu şekilde on dakika daha kaynatıp reçeli ocaktan alarak dinlenmesi için bir kenara bırakalım. Yarım su bardağı susamı kavurmaya başlayalım ve kavrulan susamları, dinlenen kuru incir reçelinin üzerine ilave edelim. Yapılan reçeli birkaç saat soğumaya bırakalım ve sonrasında kışın tüketmek için bidonlara ve kavanozlara alıp ağzını iyice sıkıştırarak serin bir yerde muhafaza edelim.

Tarifimiz bu şekildedir ve oldukça lezzetli bir tat olmaktadır. Bu tadı kahvaltılarınızda afiyetle yiyebilirsiniz ve ailenize, akrabalarınıza da kahvaltıda sunabilirsiniz. Yapılan bu kuru incir reçeli bazen yaptığımız pastalar üzerinde marmelat olarak da kullanılabilmektedir. Gerçekten de yapılan bu lezzetli reçel, damak tadınızda harika izler bırakacak olup sürekli olarak bu tarif sayesinde evlerinizde lezzetle yiyebileceğiniz bir reçel yapmaya başlayacaksınız. Kuru incir reçelini tüketmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri