Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediğinizde farklı bir tadı olduğunu anlayacaksınız, biraz kestane şekerini andırmaktadır. Piştiği zaman eve harika bir koku yaymaktadır. Fakat yeşil incir reçelinin yapılışı oldukça zahmetlidir, aşağıda yapılışı ve yaparken püf noktaları yer almaktadır.

Yeşil incir reçeli için gerekli malzemeler
  • Bir kilo yeşil incir
  • 1,5 kilo şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5 adet karanfil
  • Çubuk tarçın
  • Limon suyu birkaç damla
Yeşil incir reçeli tarifi nasıl yapılır?

Yeşil incirlerin öncelikle kabukları incecik soyulup çubuk bölümlerinin içindeki tohumları dikkatli bir şekilde çıkartılır ve daha sonra bol suyla yıkanır. Yeşil incirler yıkandıktan sonra derin bir tencereye alınarak üzeri kapanıncaya kadar su ilave ettikten sonra ocak üzerinde orta ateşte 15 dakika haşlanır ve haşlandıktan sonra suyu güzelce süzülür. Yeşil incirler tek tek elle incirlere zarar vermeden incirlerin suyu sıkılır ve bol soğuk suyun içine atılır. 3 veya 4 saat arayla suyu değiştirilir. Bu işlemin amacı yeşil incirlerin acı suyunun çıkması içindir. İki gün boyunca bu işlemi tekrarlamanız gerekir, biraz zor ve uğraştırıcı bir işlem olmasına rağmen yeşil incir reçelinin tadı çok lezzetli olmaktadır. Sonunda bu kadar zorluğa değmektedir.

Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri derin bir tencereye koyduktan sonra ocak üzerinde orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra suyunu sıktığınız yeşil incirleri şerbetin içine atın ve yaklaşık 25 -30 dakika kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ve karanfili içerisine ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını tamamen kapatıp sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirmeniz gerekir. Kavanozların üzerini bir sofra bezi ile örtün ve bir gece ters durumda yerinden kıpırdatmadan bekletin, daha sonra düz olarak istediğiniz yerde saklayabilirsiniz. Her kavanozda su ve tane miktarının eşit olmasına özen göstermelisiniz, bunun için önce taneleri sonra suyunu ekleyebilirsiniz. Ayrıca karanfil yerine kabuk tarçında kullanabilirsiniz.

Yeşil incir reçelinin püf noktalarından biri; incir renginin daha parlak olmasını istiyorsanız aktarlardan göztaşı alarak yeşil incirleri göztaşı ile kaynatabilirsiniz. Bu sayede yeşil incirler daha parlak olacaktır. Ayrıca yeşil incirlerin kabuklarını soyarken eldiven kullanmanızda fayda vardır, çünkü içerisindeki sütten dolayı eller yanmaktadır.

Afiyet olsun.

Yeşil İncir Reçeli Yorumları

soru

Acar

25 Ağustos 2018 Cumartesi

İncir reçelleri ve incirden yapılan birçok yiyecek benim çok hoşuma gidiyor hem lezzeti hem de bilmediğim birçok faydası sayesinde bu bitkinin etkileri çok fazla oluyor. Ama incir reçelinin nasıl yapıldığı hakkında fikrim yok. Tarifinizi ben uygulayabilir miyim ?

Cevap yaz
cevap

Gizem

12 Eylül 2018 Çarşamba

Yeşil incir reçeli sağlık açısından bir çok besini yapısında bulundurmakla birlikte oldukça lezzetlidir. Sitemizde yeşil incir reçelinin yapılışına ilişkin ayrıntılı bilgi bulunmaktadır. Şayet malzemeler uygun ölçülerde kullanılır ve tarife uyulursa istenen lezzet elde edilecektir. Şimdiden afiyet olsun dileklerimle.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Popüler İçerikler

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva Reçeli Oktay Usta

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6