Yeşil İncir Reçelinin Yapımı Yeşil incir reçeli yapımı oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen, elde edilen lezzet, yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir, genellikle nisan ve mayıs aylarında bulunur. İlk yediğinizde farklı bir tadı olduğunu fark edeceksiniz; biraz kestane şekerini andırır. Piştiği zaman eve harika bir koku yayar. Ancak yeşil incir reçelinin yapılışı oldukça zahmetlidir. Aşağıda yapılışı ve yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları yer almaktadır. Yeşil İncir Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
Yeşil İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Yeşil incirlerin öncelikle kabukları incecik soyulup, çubuk bölümlerinin içindeki tohumlar dikkatlice çıkarılır ve ardından bol suyla yıkanır. Yeşil incirler yıkandıktan sonra derin bir tencereye alınıp, üzeri kapanıncaya kadar su ilave edilir. Orta ateşte 15 dakika haşlanır ve haşlandıktan sonra suyu güzelce süzülür. Yeşil incirler elle incirlere zarar vermeden sıkılarak suyu çıkarılır ve bol soğuk suyun içine atılır. 3 veya 4 saat arayla suyu değiştirilir. Bu işlemin amacı, yeşil incirlerin acı suyunun çıkması içindir. İki gün boyunca bu işlemi tekrarlamanız gerekir. Biraz zor ve uğraştırıcı bir işlem olmasına rağmen, yeşil incir reçelinin tadı çok lezzetlidir. Sonunda bu kadar zorluğa değmektedir. Diğer tarafta, şerbeti için su ve şekeri derin bir tencereye koyup, ocak üzerinde orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra, suyunu sıktığınız yeşil incirleri şerbetin içine atın ve yaklaşık 25-30 dakika kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyu ve karanfili ekleyip, 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını tamamen kapatın. Sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Kavanozların üzerini bir sofra bezi ile örtün ve bir gece ters durumda bekletin. Daha sonra düz olarak istediğiniz yerde saklayabilirsiniz. Her kavanozda su ve incir miktarının eşit olmasına özen göstermelisiniz; bunun için önce incirleri, sonra suyunu ekleyebilirsiniz. Ayrıca karanfil yerine çubuk tarçın da kullanabilirsiniz. Yeşil İncir Reçelinin Püf Noktaları Yeşil incir renginin daha parlak olmasını istiyorsanız, aktarlardan göztaşı alarak yeşil incirleri göztaşı ile kaynatabilirsiniz. Bu sayede yeşil incirler daha parlak olacaktır. Ayrıca yeşil incirlerin kabuklarını soyarken eldiven kullanmanızda fayda vardır, çünkü içerisindeki süt nedeniyle eller yanabilir. Afiyet olsun. |
Acar
17 Nisan 2024 Çarşambaİncir reçelleri ve incirden yapılan birçok yiyecek benim çok hoşuma gidiyor hem lezzeti hem de bilmediğim birçok faydası sayesinde bu bitkinin etkileri çok fazla oluyor. Ama incir reçelinin nasıl yapıldığı hakkında fikrim yok. Tarifinizi ben uygulayabilir miyim ?
Cevap yazAdmin
17 Nisan 2024 ÇarşambaMerhaba Acar, incir reçelini sevmene ve faydalarını fark etmene çok sevindim. Tarifimizi uygulamak oldukça kolay ve detaylı bir şekilde açıkladığımız için rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorum. Sadece malzemeleri eksiksiz temin ettiğinden ve adımları dikkatle takip ettiğinden emin olman yeterli. Şimdiden afiyet olsun!
Gizem
17 Nisan 2024 ÇarşambaYeşil incir reçeli sağlık açısından bir çok besini yapısında bulundurmakla birlikte oldukça lezzetlidir. Sitemizde yeşil incir reçelinin yapılışına ilişkin ayrıntılı bilgi bulunmaktadır. Şayet malzemeler uygun ölçülerde kullanılır ve tarife uyulursa istenen lezzet elde edilecektir. Şimdiden afiyet olsun dileklerimle.
Soru Sor / Yorum Yap