Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli

Kumkuat, turunçgil ailesinden olup kamkat olarak da isimlendirilmektedir. Kumkuat, Çin ve Doğu Asya kökenli bir çalı ağacı olup doğada kendiliğinden bulunan bir ağaç türüdür. Limon ve portakal gibi meyvelerin akrabası olup C vitamini yönünden oldukça zengindir. Aşağıda kumkuat reçeli tarifini aktararak kolaylıkla yapabileceğiniz bilgiler verilmektedir. Bilim dünyasında ismi Fortunella olarak da geçmektedir. İsmini ise kumkuat meyvesini keşfedenden alır. Günümüzde Türkiye'de birçok yöremizde yetiştirilmektedir. Her iklime uyum sağlayamaz. Fakat tropikal iklim özelliği taşıdığı için Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilebilir. Ayrıca Doğu Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinin belli yerlerinde yetiştirilme imkânı mevcuttur. Ayrıca bu bitki küçük ve bodur ağaç türlerinden olduğu için ev içerisinde süs bitkisi olarak da yetiştirilebilir.

Kumkuat Reçeli İçin Malzemeler

  • 1 kilo kumkuat
  • 1 kilo şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Kumkuat Reçeli Nasıl Yapılır?

Kumkuat reçeli yapılırken her reçelde olduğu gibi meyveleri bütün bir şekilde yıkayıp tencereye koyalım. Meyvenin kabukları acı olduğu için haşlayalım. Tencereye koyduğumuz kumkuatların üzerini geçecek kadar su koyup ateşe alalım. Su kaynamaya başlayınca 15 dakika tutup kaynatmaya devam ediniz. Çok fazla haşlanmamasına özen gösterelim. Çünkü renginde bozulmalar meydana gelmektedir. Haşlanan kumkuatları süzgeçten geçirerek soğuması için dinlendirelim.

Soğuyunca kumkuatları boydan ikiye bölerek büyük olan çekirdeklerini çıkarınız. Çekirdeklerini tencereye koyalım. Üzerine su ekleyip şeker ile kaynatalım. 15-20 dakikaya kadar kaynayınca reçel kıvamını bulabilmesi için 1-2 damla limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Eğer uzun süre yemeyi düşünmüyorsanız sıcak bir şekilde kavanozlara koyup konservesini yapabilirsiniz. Hemen yemek istiyorsanız birkaç gün önceden yapıp bekletmelidir. Çünkü kıvamını ve rengini ayrıca lezzeti bekletilerek yerine gelmiş olacaktır. Kumkuat reçeli diğer reçel çeşitlerine göre oldukça farklı ve yeni bir lezzet olarak ülkemizde yapılmaktadır.

Kumkuat Reçelinin Püf Noktası:

Reçelin kıvamını anlamak için önceden soğutulmuş reçeli porselen tabağa damlatılır. Biraz bekledikten sonra tabağı eğerek akışkanlığına bakın. Şayet su gibi hızlı akıyorsa pişirmeye devam edin. Eğer yavaş bir şekilde hareket ediyorsa reçelin kıvamı yerine gelmiştir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Güncel

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri