recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Antalya Reçelleri

Antalya reçelleri, farklı meyvelerin farklı şekillerde şeker il kaynatılması sonucu hazırlanan tatlı türüne reçel denir. Daha çok kahvaltılık olarak hazırlansa da gün içinde her zaman tüketilebilen bir tatlı türüdür. Bazen kek, pasta ve çöreklerde de kullanılarak değişik lezzetler ortaya çıkarılabilmektedir. Reçel iki farklı şekilde hazırlanabilir. Birinci olarak kullanılacak meyveler önceden şekere ıslatılarak belli bir süre şeker içinde bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra kaynatılır. İkincisi ise, şeker ilk olarak tek başına kaynatılır ve kaynayan şekere kullanılacak meyveler eklenir. Kaynamaya bırakılarak reçel kıvam alana kadar kaynatılır. Her iki yöntem ile hazırlanan reçel hava almayacak cam kavanozlara boşaltılarak saklanır.

Antalya Reçelleri

Bergamut Reçeli (Antalya)

Bergamut Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane bergamut
  • Yarım limon
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker

Bergamut Reçeli Hazırlanışı

Bergamutların kabukları bıçak ile güzelce temizlenir. Kabukları ayıklandıktan sonra boylamasına dört eşit parçaya ayrılır. İç kısmındaki ekşi sıvı yeri temizlendikten sonra, etli kısmı küp küp olacak şekilde doğranır. Doğranan bergamutlar yüksek ateşte kaynayan suyun içine atılır. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak soğutulur. Suyu ile beraber 1 gün süre ile bekletilir. İkinci suyu süzülür. 5 su bardağı su ve toz şeker geniş bir tencereye alınarak kaynatılır. Bir gün önce haşlanan bergamutların el ile sıkılarak suyu çıkarılır. Bergamutlar kaynayan şerbete eklenir. Bergamutlar şerbeti çekene kadar kaynatılır. Kıvam aldıktan sonra için yarım limon suyu eklenir ve bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Reçel kendi halinde oda sıcaklığında ılıdıktan sonra hava almayacak cam kavanozlara paylaştırılır. Afiyet olsun.

Antalya Reçelleri

Patlıcan Reçeli (Antalya)

Patlıcan Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo ufak boy patlıcan
  • 1,5 kilo toz şeker
  • 5 tane karanfil
  • Ufak bir parça gıda boyası
  • Yarım limon suyu

Patlıcan Reçeli Hazırlanışı

Patlıcanın kabukları tamamen soyulduktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine alınarak bekletilir. Acı suyu çıkan patlıcanlar suyun içinden süzülerek alınır. Büyük bir tencereye patlıcanlar ve toz şeker ilave edilerek bir gece boyunca bekletilir. Bekleme süresi tamamlanınca üzerine gıda boyası ve 5 adet karanfil ilave edilir. Malzemeler kısık ocağa alınarak patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra üzerine yarım limon suyu eklenerek 2-3 dakika daha ocakta bekletilip ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan patlıcan reçeli cam kavanozlara yerleştirilip ağzı sıkıca kapatılır. Afiyet olsun.

Nar Reçeli (Antalya)

Nar Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı nar tanesi
  • 7 su bardağı nar suyu
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 tane limon suyu

Nar Reçeli Hazırlanışı

Geniş bir tencereye toz şeker ve nar suyu alınarak kaynatılır. Şeker tamamen eridikten sonra üzerine nar taneleri ve limon suyu eklenir. Şerbet kıvam alana kadar yaklaşık 20 dakika orta hararetli ocakta kaynatılır. Kaynama süresi tamamlanınca ocağın altı kapatılır. Eğer reçelin üzerinde köpük oluşmuşsa bir kaşık yardımı ile köpükler temizlenir. Reçel ılıdıktan sonra hava almayan cam kavanozlara boşaltılır ve ağzı sıkıca kapatılarak muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:07:39

Antalya Reçelleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antalya Reçelleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017