recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Akasya Reçeli

Akasya reçeli, günümüzde hemen her şeyden reçel yapılabilmektedir. İnsanlar farklı lezzetleri, aromaları tatmak istiyor. Her zaman aynı şeyleri tüketmektense, bu gerçekten iyi bir fikir. Akasyada bunlardan biri. Baharın gelişiyle birlikte dalında mis gibi kokan akasya çiçekleriyle güzel bir reçel yapabilirsiniz. Biz tarifimizde akasya çiçeği yanında limon kullanarak daha farklı bir lezzet yakalamaya çalıştık. Dilerseniz yanında elma, armut gibi meyveleri de kullanabilirsiniz. Ancak limonla birlikte akasya çiçekleri çok iyi uyum sağlamaktadır. Dilerseniz akasya reçelini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Akasya reçeli için gerekli malzemeler

  • 1 küçük tepsi akasya çiçeği
  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 adet kalın kabuklu limon
  • 1 adet limon suyu

Akasya reçeli yapımı

İlk olarak akasya çiçeklerini bol suyun içinde yıkayın. En son olarak suyun içindeki akasya çiçeklerini 1 sat kadar bekletin. Bu sayede çiçeklerde tozlar gayet güzel şekilde arınmış olur. Daha sonra suyun içinden aldığınız akasya çiçeklerinin kuruması için kevgirin içine koyun. Akasyaların fazla zedelenmemesine özen gösterin.

Bu arada limonların kabuklarını rendenin an küçük tarafıyla rendeleyin. Bu limon rendesini biraz toz şekerle karıştırarak kavanoza koyun. Bunu reçelin içinde kullanmayacağız. Ancak atmıyoruz ve tatlılarda kullanmak için buzdolabına koyuyoruz. Rendelenmiş limonları suyun içinde iyice yıkayın. Limonların kabuklarını aynı portakal soyuyormuş gibi kesin. Bunları suyun içinde 20 dakika kadar haşlayın. Limonların içini de başka yerde değerlendirebilirsiniz. Bunu reçeli içinde kullanmayacağız. Haşlanmakta olan kabuklar yumuşayınca, kendi ekseninde kıvrılır ve kürdanla tutturulur. İsterseniz ipe dizebilirsiniz.

Akasya Reçeli

Şimdi akasya şerbetinin şurubunu hazırlayalım. Tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyalım. Bunu ocağın üzerinde kaynatmaya başlayalım. Kaynarken içine kürdana batırılan limon kabuklarını atın. 10 dakika bu şekilde kaynatarak, içine akasya çiçeklerini ilave edin. Bu şekilde de 20-25 dakika kaynattığınız reçele limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Akasya reçelini bir tepsiye dökerek, üzerini tülbentle örtün. Bunu 3-4 gün gündüzleri güneşte bekletin. Daha sonra istediğimiz reçel kıvamını alacaktır. Kavanozlara koyarak, serin ve kuru bir yerde akasya reçelini saklayabilirsiniz. Kahvaltılarınızda size eşlik etmek üzere güzel bir reçel hazırladınız.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:57:03

Akasya Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Akasya Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017