recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, yapılışı en ilginç reçellerden birisidir. Yapılış şekli genel olarak kabak reçeli, domates reçeli, armut reçeli gibi kalın kabuklu meyve ve sebze reçellerinin yapılış şekliyle birbirine benzemektedir. 

Karpuz reçeli için gereken malzemeler: 

  • Bir adet karpuz
  • Yeterli miktarda şeker
  • Bir çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı su
  • Sönmemiş kireç

Karpuz reçeli yapımına başlamadan önce kireç suyunu ayarlamamız gerekmektedir. Kabak tatlısında da yapıldığı gibi, öncelikle sönmemiş kireci büyük bir kaba alıyoruz. Üzerine suyu ilave ediyoruz ve yaklaşık bir gece bekletiyoruz. Bu kadar sure bekleme sebebimiz, kireç tabakasının dibe çökmesidir ve amaç çöken kirecin üzerindeki suyu almaktır.

Karpuz reçelinin yapılışı:

Karpuzumuzu dilimlere ayırıyoruz. Dilimlere ayırdığımız karpuzun kırmızı olan kısmını kabuğundan ayırıyoruz. Geriye kalan kısmında ise, beyaz olan kısmını, yeşil olan kabuktan ayırıp dikdörtgen şeklinde parçalara bölüyoruz. Bu parçaların ne çok kalın nede çok ince olması gerek. Göz kararı parçalara ayırdıktan sonra, kireç suyunu bulandırmamaya dikkat ederek başka bir kaba aktarıyoruz. Parçalara ayırdığımız karpuz parçalarını, hazırladığımız kireç suyuna bırakıyoruz. Karpuz parçalarının kireç suyuna iyice batmasına özen gösteriyoruz. Bu sebeple karpuz parçalarının üzerine bir ağırlık yerleştiriyoruz. Bu işlem gerçekleştikten sonra yaklaşık on dört saat kadar, karpuz parçalarını kireçli suda bekletiyoruz. Bekleme süresi tamamlanan karpuz parçalarını kireçli sudan çıkartıyoruz. Bu parçaların içerisinde kireç kalmayıncaya kadar bol su ile yıkıyoruz. İyice arınması gerekiyor çünkü. İyice arınan karpuz parçalarını bir tencere aktarıyoruz. Daha sonra şekeri ilave ediyoruz. Şeker ilavesinde dikkat edilmesi gereken husus, şekerin, tencere içerisindeki karpuz parçalarının üzerini kaplayacak kadar olmasıdır. Buna dikkat edilmelidir. Eğer dikkat edilmez ise, istenilen damak tadında bir karpuz reçeli elde edilemez. 

Karpuz Reçeli

Karpuz parçalarına şeker ilave edildikten sonra, yarım çay bardağı suyumuzu da ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişmesi için bekletiyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra reçel kıvamına gelene kadar bekletiyoruz. Reçel kıvamı aldıktan sonra ateşten alıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca da limon tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonra muhafaza edeceğimiz kavanozu ayarlıyoruz. Dikkat edilmesi gerek şey, kavanozun kuru olmasıdır. Islak olan kavanozda yapılan reçel bozulur, bu sebeple kuru olmasına dikkat ediyoruz. Kuru olan kavanoza, hazırlanan reçeli koyup kapağını kapatıyoruz. Her şeyiyle hazır olan karpuz reçeli, serin ve ışık görmeyen bir yerde bekletiyoruz. Hazır olan reçeli istediğimiz zaman servis edebiliriz artık. afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:24:19

Karpuz Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karpuz Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017