Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız reçeli, Hatay ve İzmir gibi bölgelerde sevilerek tüketilen, benzersiz bir lezzettir. Özelliği ağızda bıraktığı tadın uzun süre devam etmesidir. Kahvaltılık olarak tüketilmesinin yanı sıra, Türk kahvesinin yanında sunulan suya bir kaşık sakız reçeli ekleyerek lezzeti artırmak mümkündür. Günümüzde marketlerde kolaylıkla bulunabilen sakız reçelini evde yapmak da oldukça basit ve düşük maliyetlidir. Bu sayede, sevdiklerinize bol bol ikram edebilirsiniz.

Sakız Reçeli Malzemeleri
  • 1 bardak su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta akı
  • Yarım çay bardağı dövülmüş damla sakızı
  • Yarım limon suyu

Sakız Reçeli Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereye bir bardak suyu ve üzerine iki su bardağı şekeri ekleyin. Şerbeti orta ateşte kaynamaya bırakın. Şekerin hızlı erimesi için karıştırın. Kaynama başladığında, karışıma yumurta akını ekleyin. Yumurta akı kaynar suda katılaşacaktır. Katılaştığında, servis kaşığı yardımıyla karışımdan yumurta akını çıkarın.

Karışımın kıvamını kontrol etmek için, bir çay kaşığı yardımıyla bir damla şerbeti alıp soğuk suyun içine damlatın. Eğer şerbet yuvarlanıp katı bir kıvama gelirse, şerbetiniz hazır demektir. Yarım limonun suyunu şerbetin içine sıkarak tencereyi ocaktan alın. Soğumasını hızlandırmak için karıştırın. Köpük köpük olduğunda, üzerine yarım çay bardağı dövülmüş damla sakızını yavaş yavaş ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Yeterli kıvama geldiğinde, kavanoza koyarak sakız reçelinizi kahvaltılarda zevkle tüketmek üzere buzdolabına kaldırın.

Ekstra Bilgiler

Sakız reçeli, sadece kahvaltılarda değil, aynı zamanda tatlıların üzerinde veya dondurma ile birlikte de kullanılabilir. Ayrıca, misafirlerinize ikram edeceğiniz özel bir tat olarak da tercih edebilirsiniz. Sakız reçelinin kendine özgü aroması, tatlılarınıza ve içeceklerinize farklı bir boyut kazandıracaktır.

Unutmayın, sakız reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, şekerin tamamen eriyip karışımın homojen bir kıvama gelmesidir. Bu sayede, sakız reçelinizin tadı ve dokusu mükemmel olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Müheymin

19 Temmuz 2024 Cuma

Peki şerbetin kıvamını kontrol ederken soğuk su testi ne kadar etkili oluyor? Yumurta akı katılaştıktan sonra şerbetin berrak kalması için başka bir yöntem var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Müheymin, şerbetin kıvamını kontrol ederken soğuk su testi oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemle, şerbetin uygun kıvama gelip gelmediğini kolayca anlayabilirsin. Soğuk suya birkaç damla şerbet damlatarak kıvamını kontrol edebilirsin; eğer şerbet suyun içinde topaklanıyorsa kıvamı uygundur.

Yumurta akı katılaştıktan sonra şerbetin berrak kalması için başka yöntemler de kullanılabilir. Örneğin, limon suyu veya limon tuzu ekleyerek şerbetin berraklığını artırabilirsin. Limon suyu, şerbetin kristalleşmesini engeller ve berrak kalmasını sağlar. Bu yöntemler ile şerbetin hem kıvamı hem de berraklığı istediğin gibi olacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Kaç Kalori?

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri