Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahiptir. Sabah kahvaltılarında ekmek üzerine sürülerek tüketilen ve özellikle çocukların reddedemeyeceği bir lezzet olan beyaz kiraz reçelini artık evde kendi mutfağınızda yapmanız çok kolay. Üstelik yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan hazırlanan ve kış boyu muhafaza edilebilen bu lezzet marketten değilde kendi ellerinizle yapıldığında çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır diyorsanız işte bu eşsiz lezzetin tarifi. Şimdiden kolay gelsin.
Beyaz kiraz reçeli için gerekli malzemeler: - 1 kilo beyaz kiraz
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 küçük parça limon tuzu
- 3 tane karanfil
Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Öncelikle kirazların saplarını ayıklayın ve bol su ile yıkayın. Yıkanan kirazları tencere içerisine koyun ve üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatarak bir gece bu şekilde bekletin. Bir gece bekleyen şeker ve kiraz kendi suyunu verecektir. Bunun için reçele su eklemenize gerek olmaz.artık tencere içerisinde sulanmış kirazı ocağın üzerine koyarak altını hararetli bir dereceye getirin. Kiraz ve şekerden oluşan su kaynayınca ocağın altını tamamen kısın. Kısık bir derecede kirazı 5-10 dakika kaynatın. Daha sonra kaynayan kiraz suyu içerisinden süzgeç yardımıyla kirazları çıkarın. Sadece suyunu kaynatmaya devam edin. Kirazlar reçel içerisinde çok fazla pişerse dağılır. Bunun için kiraz suyu koyulaşana kadar kirazlar içinde olmadan kaynatılır. Kiraz suyu koyulaşınca içerisine limon tuzunu ve karanfili ilave edin kaynatın. Yaklaşık 4 dakika kadarda limon tuzuyla kaynattıktan sonra önceden alınan kirazları tekrar kaynamakta olan karışım içerisine ilave edin. 5 dakikada kirazla beraber pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tencere içerisinde beyaz kiraz reçelini soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurarak kapaklarını kapatın. Artık sabah kahvaltılarında beyaz kiraz reçelinin servisini yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 18.10.2018 08:26:30 Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır" Bizim bahcede beyaz kiraz ağacı var ve üstünde çok fazla derecede var. Bizde bunları kışlık için reçel yapalım dedik. Bilsende bir bilene daha sor demişlerya. Bizde size soruyoruz beyaz kiraz reçelinin yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir ve nasıl yapılmaktadır. Şenaltan . 27.08.2018 1 YANITI GÖRÜNTÜLE Sebat : Bir kilo Beyaz Kiraz birkaç tane karanfil yarım limon ve 3 su bardağı toz şeker Beyaz kirazları ayıklayıp tencerenin içerisine koyduktan sonra üzerine şekeri döküp bir gece sabaha kadar beklettin Daha sonra ocağa aldığınız reçelin içerisine karanfilleri ve limonu atarak kısık ateşte iyice koyulaşana kadar pişiriniz afiyet olsun 28.09.2018 16:40:09 |  | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad... |  | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de... |  | Taze Kayısı Reçeli | Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend... |  | Ham İncir Reçeli | Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz... |  | Çilek Reçeli Kıvamı | Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard... |  | Reçel Nasıl Saklanır | Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini... |  | Karadut Reçeli | Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı... |  | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri... |  | Kırmızı Erik Reçeli | Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm... |  | Oktay Usta Kayısı Reçeli | Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah... |  | Beyaz Dut Reçeli | Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet... |  | Reçel Neden Şekerlenir | Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ... | | | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | | Taze Kayısı Reçeli | | Ham İncir Reçeli | | Çilek Reçeli Kıvamı | | Reçel Nasıl Saklanır | | Karadut Reçeli | | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | | Kırmızı Erik Reçeli | | Oktay Usta Kayısı Reçeli | | Beyaz Dut Reçeli | | Reçel Neden Şekerlenir | | Oktay Usta Çilek Reçeli | | Kozalak Reçeli | | Şekersiz Çilek Reçeli | | Kiraz Reçeli | | Yeşil Erik Reçeli | | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır | | Şekersiz Reçel | | Erkek İncir Reçeli | | Kivi Reçeli | | Yabani İncir Reçeli | | Limon Reçeli | | Muz Reçeli | | Karpuz Reçeli | | Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları | | Dağ Çileği Reçeli | | Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır | | Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır | | Kuru İncir Reçeli | Popüler İçerik | Oktay Usta Çilek Reçeli Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard... | Kozalak Reçeli Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök... | Şekersiz Çilek Reçeli Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ... | Kiraz Reçeli Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ... | Yeşil Erik Reçeli Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h... | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi... | |