recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Kestane Reçeli

Kestane reçeli, öncelikle kestane bir kış meyvesidir ve bu reçelin de kışın yapılması gerekir. Mevsiminde yapıldığı takdir de lezzeti daha bir güzel olacaktır. Reçeller genelde kahvaltıda tüketilen şekerli gıdalardır. Ancak tatlıların ve pastaların üzerini de süslemek amacıyla kullanılabilir. Kestane reçeli yapmanın en bilindik püf noktası kestanelerin çok ufak değil de orta boy da veya büyük boy olmasıdır. Küçük kestaneler de yapılan kestane reçeli istenilen kıvam da olmayabilir veya pişirirken dağılabilir.

Kestane Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg kestane
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya veya vanilya özü
  • 1 çay kaşığı dolusu limon suyu
  • 1 su bardağı su

Kestane Reçeli Hazırlanışı

Kestane reçelini hazırlamaya öncelikle kestaneleri bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye uzunlamasına olacak şekilde çizerek başlayın. Çizilmiş olan kestaneleri bir tencerenin içerisine alın ve üzerine iki liste kadar su ilavesi yapın. Orta harlı ateşin üzerinde kestaneleri yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından kestaneleri suyun içerisinden delikle bir kevgir ile çıkartın ve fırın tepsisinin üzerine dizin.

Kestane Reçeli

Yüksek ısıda olan fırının içerisinden kestanelerin her tarafı eşit şekilde pişene dek bekletin ve ardından tepsiyi fırından çıkartın. Kestaneler sıcakken kabuklarını çıkartıp soyun. Kabuklarından çıkartılan kestaneleri tekrar kaynar olan temiz suyun içerisinde ilave edin ve 10 dakika kadar kaynatıp suyun içerisinden alın. Ayrı bir tencere alın ve içerisine su ile beraber toz şekeri ilave edip kaynatın. Kaynamış olan şerbetin içerisine kestaneleri ilave edip ara sıra tahta bir kaşık ile karıştırın.

Şerbeti ile buluşmuş olan kestane reçelini kısık ateşte olan ocağın üzerinde yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın ve ocağın altını kapatmadan içerisine limon suyu ile vanilyayı ilave edin. Hazır hale gelmiş olan kestane reçelini eğer hemen tüketecek iseniz soğuduktan sonra kavanozların içerisine alın. Ancak yaz için saklamak istiyorsanız reçeli sıcak haldeyken kavanoza alın ev kavanozun kapağını kapattıktan hemen sonra şişeyi ters çevirin bir havlunun arsına sarın. Bu şekilde bir gece bekletip yaz mevsiminde tüketmek için rafa kaldırabilirsiniz.

Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:24:38

Kestane Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kestane Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017