Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır konusuna başlamadan önce şunu belirtelim, sıcak havaların hüküm sürdüğü bugünlerde reçelin yapılması için gerekli olan malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Reçelin yapılışı oldukça kolay olduğundan tarifi yapımı kolay listesine ekleyebilirsiniz. Şimdi reçelin yapımı için gerekli olan malzemelerin listesini verelim. Gerekli olan malzemeler
- 1kg sarı kiraz,
- 1kg toz şeker,
- Yarım adet limon
- 1 Çay bardağı kadar su
Reçelin yapılışı
İlk önce kirazları güzelce yıkayıp varsa kiraz saplarını ayırın. Bu işlemden sonra kirazların çekirdekli kısımlarını ayırmak gereklidir. Bunun için bir çöp şiş kullanabilirsiniz. Çöp şiş ile kiraz tanelerindeki çekirdekleri kirazın bir tarafından iterek diğer ucundan çıkarabilirsiniz. Böylece hem kiraz tanelerinin şekilleri bozulmaz hem de reçelin göze hitap şekli daha iyi olur. Çöp şiş kullanmak yerine kalın bir iğne kullanabilirsiniz. Kirazların çekirdeklerini çıkardıktan sonra uygun bir tencere alarak içine kirazları koyun. Kirazların üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri ekleyin ve bu şekilde bir gece bekletin. BU işlemin amacı kirazların iyice şekeri emmesidir böylece kaynatılınca daha güzel bir tat ve daha güzel bir görüntü elde edilir. Bir gece bekleyen kirazlar sabah sularını iyice salmış duruma gelirler.
Suyunu bırakan reçeli ocağa alıp 1 çay bardağı suyu ilave edip kaynamasını bekliyoruz.Bu arada üzerinde oluşan köpükleri almak gereklidir bu işlem için kepçe yada kevgir kullanabilirsiniz. Reçelin şerbeti kıvamına gelmişse limonun suyunu sıkarak reçele ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kıvamını anlamak için şerbet kısmından porselen bir tabağa damlatmak yeterlidir. Eğer şerbet su gibi akıyorsa daha tam kıvamına gelmemiştir demektir Ama reçelin şerbeti tabağa hemen yayılmıyorsa fazla akışkan değilse kıvamı olmuş demektir.Reçel kuru bir kavanoza koyarak saklamak gerekir. Eğer hemen reçeli yemeyecekseniz sıcak iken kuru bir kavanoza koyup kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra kavanozu ters çeviriyoruz. Işık almayan bir ortamda saklıyoruz. Kıvamı istediğiniz gibi değilse ve fazla kaynayınca dağılacak gibiyse reçelimizi genişçe bir tepsiye alıp üzerine tülbent bağlayıp güneşe bırakınız. Bu şekilde reçelin kıvamı koyulaşır. Afiyet olsun.. Son Güncelleme : 09.11.2018 12:14:37 Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır" Köyden amcam geldi ve kiraz mevsimi olduğundan dolayı arazisindeki kirazları toplatmış be gelirlerse bize iki sandık kiraz getirmiş. Sandıkların biri kırmızı diğeri ise sarı Napolyon cinsinsen. Bu kadar fazla kirazı biz iki kişi olarak bitiremeyeceği için sarı kirazdan reçel yapmak istiyorum. Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır? Diğerlerinden farklı mı? Renan . 27.10.2018 11:36:00 CEVAP YAZ |  | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad... |  | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de... |  | Taze Kayısı Reçeli | Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend... |  | Ham İncir Reçeli | Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz... |  | Çilek Reçeli Kıvamı | Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard... |  | Reçel Nasıl Saklanır | Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini... |  | Karadut Reçeli | Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı... |  | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri... |  | Kırmızı Erik Reçeli | Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm... |  | Oktay Usta Kayısı Reçeli | Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah... |  | Beyaz Dut Reçeli | Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet... |  | Reçel Neden Şekerlenir | Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ... | | | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | | Taze Kayısı Reçeli | | Ham İncir Reçeli | | Çilek Reçeli Kıvamı | | Reçel Nasıl Saklanır | | Karadut Reçeli | | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | | Kırmızı Erik Reçeli | | Oktay Usta Kayısı Reçeli | | Beyaz Dut Reçeli | | Reçel Neden Şekerlenir | | Oktay Usta Çilek Reçeli | | Kozalak Reçeli | | Şekersiz Çilek Reçeli | | Kiraz Reçeli | | Yeşil Erik Reçeli | | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır | | Şekersiz Reçel | | Erkek İncir Reçeli | | Kivi Reçeli | | Yabani İncir Reçeli | | Limon Reçeli | | Muz Reçeli | | Karpuz Reçeli | | Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları | | Dağ Çileği Reçeli | | Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır | | Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır | | Kuru İncir Reçeli | Popüler İçerik | Oktay Usta Çilek Reçeli Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard... | Kozalak Reçeli Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök... | Şekersiz Çilek Reçeli Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ... | Kiraz Reçeli Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ... | Yeşil Erik Reçeli Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h... | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi... | |