recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Ev Yapımı Reçel

Ev yapımı reçel çok tercih edilmekte olan ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan bir tat olarak bilinmektedir. Evde yapılmakta olan reçeller genel olarak hazır olan reçellere göre daha sağlıklı olmaktadır ve çoğu kişinin tercihi de ev yapımı reçel olmaktadır. Evlerimizde annelerimiz yapmış olduğu bu güzel tat kahvaltılarda şeker düşüklüğünün önüne geçmekte bire bir olarak bilinir. Kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz bu tatlar oldukça lezzetlidir ve bu reçel eşitleri vitamin deposu olmaktadır. Yapılmakta olan reçeller tabi ki bizlerin ilk olan tercihi olmuştur. Çoğu kişi kendi bahçesinden doğal olarak toplamış olduğu meyveleri mevsiminde taze olarak reçel haline getirmektedir. Gerçekten de bu meyveler mevsiminde daha bir lezzetli olup taze olarak reçel haline getirilmesinde gerçek bir tat oluşturur. Eski zamanlardan beri her türden olan meyvelerden reçel yapılmakta olup lezzet ile kahvaltılarda tüketilmektedir. Ev yapımı reçel çeşitli meyvelerden yapılarak afiyetle yenilmesi için ailemize veya misafirlerimize kahvaltılarda sunulur.

Reçeller genel olarak bir çok çeşitte meyve türünden yapılmakta olan reçeller vardır bu reçelleri sıralayacak olursak eğer aşağıdaki meyvelerden oluşan reçeller olarak sıralayabiliriz; Çilek reçeli, vişne reçeli, greyfurt reçeli, armut reçeli, üzüm reçeli, ayva reçeli, kavun reçeli, patlıcan reçeli, kızılcık reçeli, domates reçeli, portakal reçeli, mandalina reçeli, gül reçeli, erik reçeli, akasya reçeli, kayısı reçeli, incir reçeli, böğürtlen reçeli, şeftali reçeli, karpuz reçeli, elma reçeli, badem reçeli olarak yapılan reçel çeşitleridir.

Ev Yapımı Reçel
Yukarıda belirtilmekte olan meyvenin reçellerini afiyetle yememiz için bizlerin önüne çıkmaktadır. Gerçekten de bu lezzetler bizler için vazgeçilmez bir tat olup vitamin kazanmamız açısından oldukça önemlidir. Yapılmakta olan ev yapımı reçel çeşitlerinden bazısının yapılışını ve içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri kısaca sıralayalım. 

Ev Yapımı Kayısı Reçelinde Kullanılan Malzemeler
  • Üç kilo kayısı
  • Üç kilo şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
Ev Yapımı Reçel Tarifi

Öncelikle kayısı reçeli yapmak için mevsiminde toplanmakta olan kayısıları temin edip olgunlaşmış olanlardan özenle seçelim ve bu temin edilen kayısıları yetecek kadar reçelin taze kalacağı şekilde ayarlayalım. Kayısıları güzelce yıkayalım ve kayısıları güzelce kurutalım, yıkanan kayısıları bir süzgece alıp kurumasını bekleyelim. Kayısıları kesinlikle kurutmalıyız çünkü yapılan reçel kayısılar kurutulmaz ise ekşir ve bütün emeklerimiz boşa çıkar. Yıkanan ve iyice kurutulan bu kayısıların çekirdeklerini ayıklayalım ve kayısıların çekirdeklerini kırıp güzelce seçelim. Sonrasında ise kayısıları bir tencereye koyup üzerine toz şeker ilave edelim. Tencereye koyulan kayısıların üzerine çıkarıp ayıklamış olduğumuz çekirdekleri de ekleyerek tencerenin üzerini kapakla örtelim ve 4 - 5 saat ya da gün boyunca bu tencerede dinlenmesi ve kayısıların şeker ile özdeşleşmesi için bekletelim. Bekletilen bu kayısıları sonraki aşamada yaklaşık olarak 40 - 45 dakika kadar güzelce kaynatalım. Kaynamakta olan reçele pişmeye yakın olarak 5 dakika kala bir kaç diş limon tuzu ilave edelim ve bu aşamadan sonra 5 dakika sonra ocaktan kaynamış kayısı reçelini alalım. Hazırlanmış olan bu reçeli güzelce soğumaya bırakalım ve üç beş saat kadar reçeli tencerede soğuduktan sonra kavanozlara ya da bidonlara alarak kışın tüketmek için kaldıralım. Sonrasında afiyet ile yemek için kahvaltılarda servise sunalım. Afiyet olsun sizlere. 

Evde yapılmakta olan reçeller çok rağbet görmekte olup organik olduğu için fazlaca tercih edilmektedir. Kesinlikle sizler de bu reçelleri yapan kişileri bularak hazır olan reçeller yerine ev yapımı reçeller tercihiniz olsun. Bu ev yapımı reçel çeşitleri daha taze olan meyvelerden yapılmakta ve mevsiminde toplanmakta olan meyvelerden dolayı daha çok vitamin kaynağı olmaktadır. Gerçek odur ki bizler yapılmakta olan evde yapılan reçel çeşitlerini her zaman taze olarak sofralarımızdan eksik etmeyiz. Sizlerde bu ev yapımı olan reçel çeşitlerini anneleriniz den isteyin ve sofralarınızda lezzetli olarak tüketin. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:05:00

Ev Yapımı Reçel Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ev Yapımı Reçel"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017