Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli, dağ çileği diğer çilekten çok daha lezzetli ve çok daha faydalı bir meyvedir. Dağ çileği market raflarında bulunan bir meyve olmadığı için her zaman ulaşılması mümkün değildir. Bu çok lezzetli ve şifa deposu meyveyi bütün yıl sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için reçel yapmanızı tavsiye ederiz. Hiçbir yerde bulamayacağınız lezzette ve kalitede reçel tüketebilirsiniz. Kolay gelsin.

Dağ Çileği Reçeli Malzemeleri
  • 2 kilo dağ çileği
  • 2 kilo toz şeker
  • Yarım adet limon suyu
  • 2 çay kaşığı köy tereyağı
Dağ Çileği Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçeli yapmaya ilk olarak dağ çileklerini ayıklayarak başlıyoruz. Daha sonra bol su ile ezmeyecek şekilde yıkayıp bir süzgecin üzerine alarak suyunu atmasını bekliyoruz. Reçeli kaynatacağınız tencerenin dibine şekerin yarısını boşaltıp yayıyoruz. Üzerine reçelleri ilave edip, kalan şekeri de çileklerin üzerine kapatıyoruz. Hiç karıştırmadan üzerine bir tülbent örterek, güneşte iki gün boyunca suyunu bırakması için bekletiyoruz.

İki günün ardında çilekler tamamen suyunu bırakmış olacaktır. Tencereyi ocağın üzerine alıp tahta kaşık ile bir iki karıştırdıktan sonra kısık ateşte çilekler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Bu işlem sırasında çileklerin ne çok yumuşak ne de dişe dokunacak şekilde sert olamaması gerekiyor. Zamanlamayı iyi yapmak gerekir. Çileklerin istenilen kıvama geldiğinden emin olduğunuzda başka bir tencerenin üzerine metal bir kevgir koyarak şerbetini süzüyoruz. Yani çilekler erimesin diye şerbetinden çıkarıyoruz. Daha sonra şerbetini yaklaşık bir saat boyunca kısık ateşte ve ara sıra karıştırarak bir süre daha kaynatıyoruz. Bu zaman zarfında şerbet istenilen koyu kıvama gelmiş olacaktır. Eğer çok koyu kıvamlı bir reçel olmasını istemiyorsanız biraz daha az kaynatabilirsiniz. Limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tereyağını da ilave edip ocaktan alıyoruz.

Ayırdığımız çilekleri tekrar şerbetin üzerine ilave edip, karıştırdıktan sonra, eğer kışa saklayacak isek veya bir aydan daha kısa sürede tüketmeyi düşünmüyorsanız sıcak olarak kavanoza boşaltıp kapağını kapatmanız yeterli olacaktır. Eğer kısa sürede tüketmeyi düşünüyorsanız, kavanozun kapağını soğuduktan sonra kapatmanız gerekmektedir.

Afiyet olsun.

Dağ Çileği Reçeli Yorumları

soru

Esra Gür

05 Eylül 2018 Çarşamba

Dağ çileği reçeli kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Geçenlerde hazırlamış olduğu dağ çileği reçelinin lezzetinde acılık hissettim. Geçen yaz hazırlamış olduğum bu reçel kaldığından dolayımı acı bir tat aldı? Birde benim çocuklar biraz su damlatmışlar içine; Reçele su değmesi tadından ekşime ve acımaya neden olur mu?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Güncel

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ham İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Güncel

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6