recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Gül reçeli nasıl yapılır, reçellerin içinde belki de yapılışı en zor olanı gül reçelidir. Aslında reçeli yapmaktan ziyade gül yappraklarını ayıklamak fazlaca vakit aldığı için biraz yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Şimdi aşağıda gül reçelinin malzemelerini ve yapılışını yazalım.

Gül reçeli için gerekli malzemeler;
  • 250 gram katmerli ve kokulu gül
  • 2,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu  
Gül reçelinin yapılışı; reçeli yapılacak olan kırmızı veya pembe mutlaka katmerli olması gerekiyor, kokulu güllerin yapraklarının sert ve kuru olmayan kısımları seçildikten sonra temizce yıkanır. Yıkanan yapraklar  suyu süzülmesi için süzgece konulur. Öbür taraftan gül reçelinin kaynatılacağı tencereye su ve toz şeker konulup içindeki şeker iyice eriyene kadar, arada karıştırılarak kaynatılır. Kaynayınca içine suyu süzülmüş olan gül yaprakları doğranarak yada bütün olarak tencereye koyup iyice koyulaşıncaya kadar kaynatılır. 

Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Kıvamı çok koyu bir şurup halini alınca yarım limon suyu sıkılır. İki yada üç dakika kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Kıvamını kontrol etmek için şurubundan bir çay kaşığı alınır ve soğutulur. Bununla birlikte bir tabağa yada tırnağa damlatılır. Eğer reçel damlat tığınızda dağılmıyor ise tamamdır. Reçelin il sıcaklığı çıktıktan sonra temiz ve kuru kavanozlara doldurulur. Ağzı açık bir şekilde soğuması için bekletilir. Soğuduktan sonra kapağı hava almaması için iyice kapatılır ve şekerlenmemesi için de güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edilir.

Gül reçeli yapmak için püf noktaları; gül reçeli katmerli ve kokulu güllerden yapılırsa daha lezzetli bir reçel elde edilir. Reçelin şekerlenme si nasıl muhafaza edildiği ile alakalıdır. Bu yüzden de buzdolabında değilde serin ve güneş almayan karanlık bir yerde saklamak gerekir. Şekerle nen gül reçelini kabıyla birlikte sıcak su dolu bir kabın içine koyarak şekerlenmeyi önlemiş olursunuz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:06:59

Gül Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gül Reçeli Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017