Zambak Reçeli Zambak reçeli, Zambak çoğumuzun bahçesinde yetiştirdiği ve çoğu annemize sevgilimize buket olarak getirdiğiniz çiçeğin reçelinin yapıldığını biliyor muydunuz? Takibi çoğumuz şaşırıp bilmediğimizi söyleyeceğiz. Zambak yüz on çeşidi bulunan bir çok rengi barındıran soğanlı türlerden biridir ve bu soğanlı türlerin bir çoğu yabancı ülkelerde yiyecek olarak tüketilmektedir ve oldukça lezzetlidir. Reçelini çiçeğin yapraklarından yaparız ve çoğu semt pazarın da organik satılan marketle de ve pazarlar da bulabileceğimiz reçeldir. Fakat ben aramakla yada dışarıdan almam diyorsanız burun birlikte yapalım bu lezzet dolu reçelimizi hadi başlayalım. Malzemeleri;
- İki su bardağı tohumları çıkartılmış zambak
- İki yemek kaşığı toz şeker
- Dört su bardağı şeker
- Üç su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Zambak reçelimizi haydi yapalım; Öncelikle zambakları mızı alıyoruz zambakların ortalarındaki yeşil kısmı çıkartıp alıyoruz. Daha sonra yaprakları güzelce ikiye bölerek iyice küçültüyoruz. Sarı tohumlu bölgelerini ezmeden bir yere bulaştırmadan güzelce yıkayıp iyice süzüyoruz süzdükten sonra derin bir tabağa alıp üzerine iki yemek kaşığı toz şekerini ilave ediyoruz. Daha sonra üzerini streç filmle kapatıp veya başka bir şeyle ikin gün bekletiyoruz. Dört su bardağı şekeri ve iki su bardağı suyu on dakika kaynatıp kalan su bardağını da ilave edip şerbet kıvamını alana denk pişiriyoruz. Şekerde ikin gün beklettiğimiz zambakları ve yarım limon suyunu ilave edip reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz kıvama geldikten sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapayıp ters çeviriyoruz ve soğuduktan sonra afiyetle tüketiyoruz ve lezzet gezimize başlamış oluyoruz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 11.11.2018 20:09:30 Zambak Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Zambak Reçeli" Bu reçeli yapınca zambak kokusu kalıyormu ( bende denicem tatlılarda kullanılır bu hoş kokusu kaybolmazsa) Gülcan . 04.05.2018 3 YANITI GÖRÜNTÜLE Nursen : Merhaba, yapılan reçelde herhangi bir şekilde zambak kokusu kalmamaktadır. Ancak reçeli tüketirken zambağın tadı nedeni ile bir koku aroması hissedebilirsiniz. Bu nedenle zambak kokusu almanın mümkün olmayacağını söyleyemeyiz. 03.09.2018 23:25:55 Nursen : Merhaba, yapılan reçelde herhangi bir şekilde zambak kokusu kalmamaktadır. Ancak reçeli tüketirken zambağın tadı nedeni ile bir koku aroması hissedebilirsiniz. Bu nedenle zambak kokusu almanın mümkün olmayacağını söyleyemeyiz. 03.09.2018 23:25:54 Andak : Merhaba, zambak reçeli yapıldıktan sonra zambağın kokusu tam olarak alınamasa bile çok hoş bir kokusu vardır. Bu koku da zambak kokusunu aratmayacaktır. Ancak reçel kıvamını iyi tutturabilmek için tarifi tam olarak uygulamanız gerekmektedir. 21.08.2018 07:53:48 |  | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad... |  | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de... |  | Taze Kayısı Reçeli | Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend... |  | Ham İncir Reçeli | Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz... |  | Çilek Reçeli Kıvamı | Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard... |  | Reçel Nasıl Saklanır | Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini... |  | Karadut Reçeli | Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı... |  | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri... |  | Kırmızı Erik Reçeli | Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm... |  | Oktay Usta Kayısı Reçeli | Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah... |  | Beyaz Dut Reçeli | Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet... |  | Reçel Neden Şekerlenir | Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ... | | | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | | Taze Kayısı Reçeli | | Ham İncir Reçeli | | Çilek Reçeli Kıvamı | | Reçel Nasıl Saklanır | | Karadut Reçeli | | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | | Kırmızı Erik Reçeli | | Oktay Usta Kayısı Reçeli | | Beyaz Dut Reçeli | | Reçel Neden Şekerlenir | | Oktay Usta Çilek Reçeli | | Kozalak Reçeli | | Şekersiz Çilek Reçeli | | Kiraz Reçeli | | Yeşil Erik Reçeli | | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır | | Şekersiz Reçel | | Erkek İncir Reçeli | | Kivi Reçeli | | Yabani İncir Reçeli | | Limon Reçeli | | Muz Reçeli | | Karpuz Reçeli | | Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları | | Dağ Çileği Reçeli | | Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır | | Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır | | Kuru İncir Reçeli | Popüler İçerik | Oktay Usta Çilek Reçeli Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard... | Kozalak Reçeli Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök... | Şekersiz Çilek Reçeli Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ... | Kiraz Reçeli Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ... | Yeşil Erik Reçeli Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h... | |