Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak, çoğumuzun bahçesinde yetiştirdiği ve çoğu zaman annemize veya sevgilimize buket olarak getirdiğimiz bir çiçektir. Ancak zambağın reçelinin yapıldığını biliyor muydunuz? Çoğumuz şaşırıp bilmediğimizi söyleyeceğiz. Zambak, yüz on çeşidi bulunan ve birçok rengi barındıran soğanlı türlerden biridir. Bu soğanlı türlerin birçoğu yabancı ülkelerde yiyecek olarak tüketilmektedir ve oldukça lezzetlidir. Zambak reçeli, çiçeğin yapraklarından yapılır ve çoğu semt pazarında, organik marketlerde ve pazarlarda bulunabilir. Fakat "ben aramakla ya da dışarıdan almam" diyorsanız, bu lezzet dolu reçelimizi birlikte yapalım. Hadi başlayalım!

Zambak Reçeli Malzemeleri

  • İki su bardağı tohumları çıkarılmış zambak yaprağı
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Dört su bardağı şeker
  • Üç su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Zambak Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle zambaklarımızı alıyoruz ve zambakların ortalarındaki yeşil kısımları çıkarıyoruz. Daha sonra yaprakları güzelce ikiye bölerek iyice küçültüyoruz. Sarı tohumlu bölgelerini ezmeden ve bir yere bulaştırmadan güzelce yıkayıp iyice süzüyoruz. Süzdükten sonra derin bir tabağa alıp üzerine iki yemek kaşığı toz şeker ilave ediyoruz. Daha sonra üzerini streç filmle kapatıp iki gün bekletiyoruz.

Dört su bardağı şeker ve iki su bardağı suyu on dakika kaynatıp kalan su bardağını da ilave edip şerbet kıvamını alana dek pişiriyoruz. Şekerle iki gün beklettiğimiz zambakları ve yarım limon suyunu ilave edip reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kıvama geldikten sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatarak ters çeviriyoruz. Soğuduktan sonra afiyetle tüketiyoruz ve lezzet gezimize başlamış oluyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gülcan

01 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu reçeli yapınca zambak kokusu kalıyormu ( bende denicem tatlılarda kullanılır bu hoş kokusu kaybolmazsa)

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Nursen

Merhaba, yapılan reçelde herhangi bir şekilde zambak kokusu kalmamaktadır. Ancak reçeli tüketirken zambağın tadı nedeni ile bir koku aroması hissedebilirsiniz. Bu nedenle zambak kokusu almanın mümkün olmayacağını söyleyemeyiz.

2. Cevap
cevap

Nursen

Merhaba, yapılan reçelde herhangi bir şekilde zambak kokusu kalmamaktadır. Ancak reçeli tüketirken zambağın tadı nedeni ile bir koku aroması hissedebilirsiniz. Bu nedenle zambak kokusu almanın mümkün olmayacağını söyleyemeyiz.

3. Cevap
cevap

Andak

Merhaba, zambak reçeli yapıldıktan sonra zambağın kokusu tam olarak alınamasa bile çok hoş bir kokusu vardır. Bu koku da zambak kokusunu aratmayacaktır. Ancak reçel kıvamını iyi tutturabilmek için tarifi tam olarak uygulamanız gerekmektedir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Güncel

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dağ Çileği Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Anjelik Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri