Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli

Hünnap, Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan bir meyvedir. Oldukça düşük kalorili bir besin olmasına rağmen verdiği enerji oldukça yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok kolaydır. İçeriğinde bol miktarda A ve C vitaminleri bulunur. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, fosfor ve potasyum açısından da oldukça zengindir. Ülkemizde çok yaygın bilinen ve tüketilen bir meyve olmasa da, hünnap çok etkili bir antioksidan özelliğine sahiptir ve bu özelliğinden dolayı kansere karşı koruyucudur. Ayrıca kilo verme özelliğine de sahiptir. Kış aylarında bolca tüketilmesi önerilen hünnap, öksürük ve soğuk algınlığına da son derece iyi gelir. Kalp sağlığını koruyucu, diş ve kemiklerin gelişimine etkili, sindirim sistemi için son derece yararlı olan bu meyve, dış görünüşüyle iğdeye benzeyen ama daha parlak ve ceviz büyüklüğünde bir yapıya sahiptir. Tadı ise kumlu elmaya benzer. Hünnapı alışkanlık haline getirmek için reçel yaparak tüketmeye başlayabilirsiniz. Hünnap reçeli, bildiğiniz reçellerden çok farklı ve çok da lezzetli oluyor. Denediğinize pişman olmayacaksınız.

Hünnap Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo hünnap meyvesi
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Hünnap Reçeli Nasıl Yapılır?

Hünnapları güzelce yıkayın ve kurulayın. Dilerseniz kabuklarını soyarak reçel yapabilirsiniz, ancak kabuk kısmı bolca potasyum içerdiğinden soyulmaması daha faydalı olacaktır. Hünnap meyvelerini küçük küçük doğrayın. Reçel yapacağınız tencerenin içine hünnap meyvelerini ve toz şekeri koyarak en az 6 saat, tercihen 1 gece boyunca dinlendirin. Meyveler sabaha kadar sulanmış olacaktır. Ölçüyle belirlediğimiz suyu da üzerine ekleyerek kısık ateşte hünnap reçelinizin kıvamı koyulaşana kadar kaynatın. Ocaktan indirmeden 3-4 dakika kadar önce limon suyunu da ilave edin. Reçelin kıvamını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz reçeli reçel kavanozlarına doldurarak iyice soğuduktan sonra kapaklarını kapatabilirsiniz. Nefis reçelinizi istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Hünnap Reçelinin Faydaları

Hünnap reçeli, hünnap meyvesinin tüm faydalarını barındırır. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı koruyucudur ve yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca sindirim sistemine iyi gelir, kabızlık sorununu giderir. Kış aylarında tüketildiğinde soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Kalp sağlığını korur, diş ve kemiklerin gelişimine katkıda bulunur. Düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar için ideal bir tatlı alternatifi sunar.

Ekstra Bilgiler

Hünnap meyvesi, sadece reçel olarak değil, kuru meyve olarak da tüketilebilir. Kurutulmuş hünnap, taze meyveye göre daha yoğun bir besin değerine sahiptir. Ayrıca hünnap çayı da yapılabilir. Hünnap çayı, rahatlatıcı ve uyku düzenleyici bir etkiye sahiptir. Hünnap ağacının yaprakları ve kabuğu da çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanılabilir. Bu nedenle hünnap, hem meyvesi hem de diğer kısımlarıyla tam bir şifa kaynağıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yeşim

19 Nisan 2024 Cuma

İyi günler biz doğuda yetişip büyüdük. Bu sebepten dolayı hünnapı çok görmemiştik yeni yeni haberdar oluyoruz. Ben bir değişiklik yapıp bu sefer bildiğimiz reçeller yerine hünnabın reçeli ne yapmak istiyorum. Acaba hünnap reçelini yapsam bizimkiler yer ve beğenirler mi? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, hünnap reçeli oldukça lezzetli ve besleyici bir alternatiftir. Hünnapın doğal tatlılığı ve hafif mayhoş tadı reçele çok yakışır. Ailenizin bu yeni lezzeti beğeneceğini düşünüyorum. Hünnap reçeli yaparken meyveleri iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkararak kullanmanızı öneririm. Şeker oranını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Editörün Seçtiği

Kabak Reçeli Kireç

Kabak Reçeli Kireç

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri