Kızılcık Reçeli Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reçelleri sevenler, bu reçelin de tadını beğenmeden geçmezler. Kızılcık reçeli canlı kırmızı rengi ve muhteşem kokusuyla kahvaltı sofralarda aranan tatlısı olur. Bilindiği gibi kızılcık şerbeti meşhurdur bir şerbettir. Aynı şekilde kızılcık reçeli de bazı ev hanımlarının kahvaltı sofralarından eksik etmediği lezzetli ve sağlıklı bir reçel türüdür. Kızılcık reçeli yapılışı oldukça pratiktir. Bu reçelin yapılışının tek zahmeti, kızılcık meyvelerinin bir gece şekerde beklemesidir. Sonbahar aylarında taze kızılcıklardan hazırlanmış olan reçelleri, uzun kış günlerinde can çektiği zaman yenilebilir. Aynı zamanda marketten alınacak dondurulmuş kızılcıklar ile de her mevsim kızılcık reçeli yapmak mümkündür. Kızılcık, koyu kırmızı renge sahip bir meyve türüdür. Kızılcık reçeli yapmak için gerekli malzemeler - Yarım kilo kızılcık
- 1 bardak su
- 3 bardak toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Kızılcık reçelinin yapılışı Öncelikli olarak kızılcıkları çöplerinden temizlenip ve bol su altında yıkanmalıdır. Süzgece koyduktan sonra kızılcıklar suyunu çekince reçel tenceresine alınır. Kızılcıkların üzerin toz şeker ilave edilir ve tencereyi buzdolabında bir gece bekletilmelidir. Ertesi gün reçel tenceresini buzdolabından çıkarılır. Kızılcık şekere yatırıldığında fazla sulanmaz. O yüzden halay kırıklığına uğranmamalıdır. Reçel tenceresini ocağa alınıp ve bir bardak suyu ilave ettikten sonra orta ateşte kaynamasını beklemek gerekir. Reçel fokurdamaya başlamışsa, ocağın altını kısıp ve yüzeyinde oluşan pembe köpükleri bir kaşık ile sıyırmak gerekir. Kızılcık reçel bir saat kadar kaynadıktan sonra kıvamını almış olacaktır. İçerisine liman suyunu döküp ve karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynamasını beklenmelidir. Reçel ocaktan alındıktan sonra kavanozun içerisine kepçe ile yavaşça dökülmelidir. Kavanozun ağzını iyice kapatılmalı ve ters çevirmelidir. Kavanoz ve kapağını önceden kaynatılmamışsa, reçeli doldurduktan sonra da reçel kavanozunu kaynatıp kapağı mühürlenebilir. 12 saat boyunca mutfağın bir köşesinde bekleyen kızılcık reçeli artık kuru, serin ve karanlık bir ortamdan alarak muhafaza edilmelidir. Afiyet Olsun... Son Güncelleme : 07.10.2018 11:39:16 Kızılcık Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kızılcık Reçeli" Kızılcık reçelini ben her sene yapıyorum. Genellikle çok lezzetli oluyor ve önümüzdeki yaza kadar mükemmelliğini koruyor. Yalnız bu sefer yaptıktan bir ay sonra şekerlendi. Bunun için yapılabilecek bir işlem var mıdır yoksa hepsi çöpe mi gidecek? Selnur . 28.09.2018 02:49:12 CEVAP YAZ |  | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad... |  | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de... |  | Taze Kayısı Reçeli | Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend... |  | Ham İncir Reçeli | Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz... |  | Çilek Reçeli Kıvamı | Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard... |  | Reçel Nasıl Saklanır | Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini... |  | Karadut Reçeli | Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı... |  | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri... |  | Kırmızı Erik Reçeli | Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm... |  | Oktay Usta Kayısı Reçeli | Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah... |  | Beyaz Dut Reçeli | Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet... |  | Reçel Neden Şekerlenir | Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ... | | | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | | Taze Kayısı Reçeli | | Ham İncir Reçeli | | Çilek Reçeli Kıvamı | | Reçel Nasıl Saklanır | | Karadut Reçeli | | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | | Kırmızı Erik Reçeli | | Oktay Usta Kayısı Reçeli | | Beyaz Dut Reçeli | | Reçel Neden Şekerlenir | | Oktay Usta Çilek Reçeli | | Kozalak Reçeli | | Şekersiz Çilek Reçeli | | Kiraz Reçeli | | Yeşil Erik Reçeli | | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır | | Şekersiz Reçel | | Erkek İncir Reçeli | | Kivi Reçeli | | Yabani İncir Reçeli | | Limon Reçeli | | Muz Reçeli | | Karpuz Reçeli | | Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları | | Dağ Çileği Reçeli | | Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır | | Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır | | Kuru İncir Reçeli | Popüler İçerik | Oktay Usta Çilek Reçeli Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard... | Kozalak Reçeli Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök... | Şekersiz Çilek Reçeli Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ... | Kiraz Reçeli Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ... | Yeşil Erik Reçeli Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h... | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi... | |