Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli

Düdüklüde ayva reçeli, özellikle kış kahvaltılarının mis kokulu, nefis, lezzetli ve baş tacıdır. Kış ayları, ayva demek olduğu için ayvanın reçelini, marmeladını ve kompostosunu bol bol yapabilirsiniz. Ayva reçelinin kıvamını tutturmak oldukça kolaydır. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının çok iyi ayarlanması gerekmektedir. Az ya da çok fazla şeker kullanılması, reçelin kısa sürede bozulmasına, şekerlenmesine ve hatta küflenmesine sebep olmaktadır. Düdüklüde ayva reçelini yapmak, kısa zamanda reçeli hazırlayıp sofralarınıza koymanıza imkan sağlar ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Düdüklü tencere sayesinde uzun süre pişirmeye son; pratik şekilde hazırlanan ve kıvamı oldukça güzel olan düdüklüde ayva reçelini mutlaka denemelisiniz. Şimdi düdüklüde ayva reçeli yapımına başlayalım ve malzemelerine bir göz atalım.

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir kilo ayva
  • Bir kilo toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 6 veya 7 adet karanfil
  • Bir çay kaşığı limon suyu

Ayvaların Kararmaması İçin

  • Su ve bir miktar limon suyu

Düdüklüde Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk önce ayvaların kabuklarını soyun ve istediğiniz boyutta küp-küp şeklinde doğrayın, çok minik olmamasına dikkat etmelisiniz. Kararmaması için limonlu su karışımında ayvaları bekletin. Ayvaları doğrarken kesinlikle çekirdeklerini atmayın ve çekirdekleri ortadan ikiye kesin. Doğradığınız ayvaların suyunu güzelce süzün ve ayvaları düdüklü tencereye alın. Aldıktan sonra üzerine toz şekeri, karanfili, suyu ve limon suyunu döküp güzelce harmanlayarak karıştırın. Karıştırdıktan sonra düdüklü tencereyi ocak üzerine alarak, kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte ses çıkarmaya başladığında ocağın altını tamamen kısın ve 10 dakika kaynatın. 10 dakika sonra ocak üzerinden alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Düdüklünün havasını boşalttıktan sonra kapağı açık bir şekilde 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. 10 dakika sonunda sıcak sıcak kavanozlara boşaltarak, kapaklarını sıkıca kapatın ve kavanozları ters çevirerek bir gün süreyle hareket ettirmeden bekletin. Bu bekleme döneminde mutlaka kavanozların üzerini örtmeniz gerekir. Bir gün sonunda düzleştirerek kavanozları istediğiniz yerde saklayabilirsiniz. Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Ayva reçeli hazır; afiyetle tüm sevdiklerinizle ve ailenizle paylaşabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Elma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bergamot Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri

Antalya Reçelleri Tarifi ve Malzemeleri